La Comissió de la Dignitat denunciarà el govern espanyol si no es reactiva el retorn dels Papers de Salamanca


Temes relacionats

El ministeri de Cultura espanyol paralitza el retorn dels últims 'papers de Salamanca' (14/des/11)

Les forces de l'Ajuntament, satisfetes pel nou retorn dels 'papers' però amb matisos (26/jul/11)

La segona gran remesa dels Papers de Salamanca ja és a Sant Cugat (21/jul/11)


  • Comparteix:

Concentració de la Comissió de la Dignitat a Barcelona / Font: ACN

Concentració de la Comissió de la Dignitat a Barcelona / Font: ACN

La Comissió de la Dignitat exigeix al nou govern espanyol la devolució dels Papers de Salamanca pendents. L'entitat adverteix que si no es reactiva el procés de devolució portarà l'Estat espanyol als tribunals i davant organismes internacionals. Amb aquest mateix objectiu, la Comissió de la Dignitat s'ha concentrat aquest dissabte davant la delegació del govern espanyol, a Barcelona, per demanar un retorn que reclamen des de fa 10 anys.

La Comissió de la Dignitat va néixer el 2002 a l'Ateneu Barcelonès. Una dècada després de la constitució d'aquesta organització que treballa per a la recuperació dels documents requisats a Catalunya durant el franquisme, la comissió segueix en peu de lluita.

Amb una concentració davant la delegació del govern de l'Estat espanyol, a Barcelona, l'entitat ha reiterat la seva denúncia contra la paralització del retorn de tots els Papers de Salamanca a Catalunya, alguns dels quals custodia l'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC) ubicat a Sant Cugat.

La Comissió de la Dignitat demanarà una reunió amb els nous responsables de Cultura del govern espanyol per exigir el retorn. Si no es reactiva la devolució, l'entitat portarà l'incompliment davant els tribunals. Ho ha explicat a Cugat.cat el portaveu de la Comissió de la Dignitat, Josep Cruanyes.

Josep Cruanyes

Emprendrem accions davant els tribunals i ho denunciarem davant instàncies internacionals.


L'ANC està pendent de rebre l'última remesa de documents, que havien d'arribar abans d'acabar el 2011 i que el ministeri de Cultura va aturar. Els documents pendents són una quarta part del total d'arxius i són de particulars.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.