Sant Cugat es bolca amb la centenària rua dels Tres Tombs


  • Comparteix:

El carruatge amb l'estàtuta de Sant Antoni, en un moment de la rua

El carruatge amb l'estàtuta de Sant Antoni, en un moment de la rua

Milers de santcugatencs han rememorat aquest diumenge els orígens rurals de la ciutat omplint els voltants del Monestir per veure la tradicional rua dels Tres Tombs i beneir els seus animals. Tot i la transformació que ha patit el municipi les darreres dècades, Sant Cugat no ha oblidat el seu passat i s'ha tornat a bolcar en la celebració d'una de les seves tradicions més arrelades i que millor simbolitza l'esperit de poble que conserva la ciutat. El bon temps ha acompanyat la rua dels Tres Tombs, que aquest any ha canviat el seu recorregut i ha passat per primera vegada per l'eix vianantitzat del centre. Reviu els Tres Tombs a Cugat tv

Carros estirats per cavalls, mules i ases; genets muntats i bandes han configurat, com cada any, la rua dels Tres Tombs, que des de fa més d'un segle recorre el centre de la ciutat pels volts de Sant Antoni Abat. L'objectiu, llavors, era agrair la tasca de les bèsties en la feina del camp, però, en l'actualitat, la funció és una altra. Ho explica la secretària de la Comissió de Sant Antoni Abat, Rosa Díaz.

Rosa Díaz

Es tracta de no oblidar que érem un poble agrícola. La gent de fora això no ho sap.


Des de fa anys, els genets de les escoles d'hípica fan que llueixi més la festa amb la seva participació i el seu esforç per millorar l'estètica de la desfilada. És precisament un d'aquests clubs hípics, l'Escola Hípica Collserola, la banderera d'enguany. El seu director, Enric Piguillem, ha explicat que és un orgull ser protagonista de la reivindicació de la tradició santcugatenca entorn de la figura del cavall.

Enric Piguillem

El cavall és un signe d'identitat de Sant Cugat, sempre hi ha hagut molts cavalls. Hem de sortir al carrer perquè el vegin i el recordin.




Milers de persones han omplert els voltants del Monestir per gaudir de la celebració. Una festivitat que per l'alcaldessa, Mercè Conesa, representa la prova que els santcugatencs no han oblidat els seus orígens.

Mercè Conesa

Sant Cugat ha demostrat que es valoren les tradicions, que agrada recuperar la memòria. Diria que ha participat més gent que mai.



Gossos, gats, conills i altres animals més peculiars han estat beneïts per mossèn Blai Blanquer en companyia dels seus amos, que s'han mostrat contents de compartir la celebració amb les seves mascotes.

Santcugatencs

He portat la gossa perquè es divertís i veiés la benedicció. / Volia que la beneïssin i passar-ho bé. És important mantenir la tradició, és millor que pot passar.






La celebració de la festivitat dels Tres Tombs ha acabat amb un ball a La Unió Santcugatenca a càrrec de l'orquestra Cristian & Domènech.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.