El Dia d'Andalusia se celebra aquest cap de setmana a Sant Cugat


  • Comparteix:

Edició anterior del dia d'Andalusia

Edició anterior del dia d'Andalusia

El Centro Popular Andaluz (CPA) celebrarà el Dia d'Andalusia aquest cap de setmana amb un seguit de celebracions on el menjar i la dansa seran els principals protagonistes. Els responsables de l'entitat han decidit avançar la festivitat per no coincidir amb el dia de Sant Medir, que serà el següent dissabte. La resta de centres adscrits a la Federació d'Entitats Culturals Andaluses de Catalunya (FECAC) ho celebraran el cap de setmana vinent.

El dia d'Andalusia commemora el referèndum de 1980 que reconeixia l'autonomia a la comunitat andalusa. A Sant Cugat el CPA manté viva aquesta tradició que se celebra cada 28 de febrer, tot i que enguany s'ha fet coincidir amb el darrer cap de setmana del mes.

El president del CPA, Antonio Rodríguez, ha explicat les raons d'aquesta decisió. Són declaracions a Cugat.cat.

Antonio Rodríguez

El Dia d'Andalusia cau en dimarts i la FECAC ho celebrarà el següent cap de setmana. Ho canviem per no coincidir amb Sant Medir.


Les celebracions començaran divendres amb un acte protocolari a l'Auditori del CPA que anirà seguit d'una actuació dels grups de ball Las Girasoles i Las Malvalocas. Aquesta primera jornada festiva finalitzarà amb un tast del vi d'honor per a tots els assistents. L'acte central de les celebracions tindrà lloc dissabte al migdia amb un dinar popular a base de 'potaje andaluz', que posarà el punt final a un parell de dies de celebració.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.