El Monestir de Poblet millora l'eficiència energètica gràcies a un eclesiàstic santcugatenc


  • Comparteix:

Lluc Torcal és pare prior del monestir de Poblet / Font: Ara.cat

Lluc Torcal és pare prior del monestir de Poblet / Font: Ara.cat

El pare prior del Monestir de Poblet, el santcugatenc Lluc Torcal, ha impulsat la reconversió energètica del monestir mitjançant plaques fotovoltaiques per permetre que més de la meitat del consum elèctric es generi gràcies a la llum solar. A més, durant els darrers anys, Torcal ha fet passos cap a la instal·lació de bombetes LED i l'adopció de cultius ecològics. En el futur té plans d'apostar també per l'energia eòlica.

Quatre zones de captadors solars han estat les encarregades de disminuir notablement el gasoil utilitzat a l'hora de generar més del 50% de tota l'energia consumida al monestir, que correspon aproximadament a 25.000 quilowatts anuals. Físic de professió, des que és pare prior de Poblet, Torcal ha apostat per l'autoabastiment sostenible del centre religiós, incloent el reciclatge dels seus residus, que també engloba el compostatge de la matèria orgànica, i la reconversió dels horts al cultiu ecològic.

A més, el Monestir de Poblet, gràcies a aquestes transformacions, ha aconseguit reduir en un 80% el consum d'aigua de l'abadia. El pare prior Lluc Torcal ha explicat a Cugat.cat què els va impulsar a millorar la seva relació amb el medi ambient.

Lluc Torcal

S'ha impulsat per veure com estàvem en la nostra relació amb el medi ambient, que era molt dolenta, i com la podíem millorar.


El pare prior Lluc Torcal va néixer a Sant Cugat el 1971 i fa cinc anys que ocupa aquesta posició al Monestir de Poblet. És qui té més responsabilitat per darrere de l'abat Josep Alegre, el màxim càrrec eclesiàstic a l'abadia. La seva vocació l'ha portat a ser un monjo de cara endins i no s'ha plantejat ser un mossèn, que implica portar la parròquia i entendre de manera diferent l'exercici dins l'Església.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.