L'Anuari Mèdia.cat es marca noves fites gràcies a la recaptació a través de la xarxa


Temes relacionats

Mèdia.cat aconsegueix el finançament per a l'anuari de temes silenciats en 12 hores (24/gen/12)

L'anuari de silencis mediàtics de Mèdia.cat opta per finançar-se a través de la xarxa (23/gen/12)

Els mitjans locals són més capaços d'informar amb llibertat segons Mèdia.cat ( 9/set/11)

L'explotació il·legal de recursos sahrauís per una empresa local, un dels silencis mediàtics de 2010 (22/jun/11)


  • Comparteix:

Mèdia.cat és un observatori crític dels mitjans

Mèdia.cat és un observatori crític dels mitjans

Mèdia.cat, l'observatori de mitjans impulsat pel Grup Ramon Barnils, ja ha arribat els 4.900 euros de recaptació a través de la xarxa per finançar el seu anuari de silencis mediàtics del 2011. Aquesta és la xifra màxima que s'havien fixat els organitzadors després d'aconseguir, en menys de 12 hores, els 3.200 euros previstos inicialment per impulsar el projecte, i actualment no descarten marcar-se noves fites si la recaptació segueix en augment. De moment, gràcies a les aportacions dels internautes, l'anuari s'ampliarà amb tres reportatges més, disposarà de web pròpia i es presentarà arreu dels Països Catalans.

L'empresa de micromecenatge Verkami ha estat l'encarregada de recaptar els diners a través de la xarxa, i mantindrà oberta la possibilitat de col·laborar amb l'anuari fins el primer divendres de març. El membre del Grup Ramon Barnils i coordinador de l'anuari, Sergi Picazo, ha expressat al magazín 'Sant Cugat a fons' de Cugat.cat la seva satisfacció per l'èxit de la iniciativa.

Sergi Picazo

La resposta de la gent ens dóna força per seguir endavant però ens posa una mica de pressió a sobre.


Segons Picazo, la ràpida resposta dels internautes demostra que la gent està disposada a pagar per un periodisme 'independent, rigorós i de qualitat'. A canvi d'aportacions econòmiques modestes, els participants rebran diferents recompenses, com ara assistir a les classes del màster de Comunicació dels Conflictes Internacionals Armats i Socials de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), que enguany col·labora amb l'anuari.

La investigació per part de la justícia dels negocis del gendre del Rei, Iñaki Urdangarin, va ser un dels temes destacats de l'Anuari Mèdia.cat del 2010, un assumpte que ha cobrat rellevància als mitjans gairebé un any després. Un altre dels reportatges del document va tractar la presumpta explotació il·legal dels recursos del Sàhara Occidental feta per empreses catalanes i espanyoles, entre les quals hi ha FMC Foret, amb seu a Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.