La velocitat variable comença a funcionar als accessos sud a Barcelona aquest dilluns


  • Comparteix:

La velocitat variable ja funciona en vies com la C-31 / Font: Servei Català de Trànsit

La velocitat variable ja funciona en vies com la C-31 / Font: Servei Català de Trànsit

Els accessos sud a Barcelona estaran regulats pel sistema de velocitat variable des d'aquest dilluns. Després d'una setmana en proves a les vies AP-7, AP-2 i B-23; el conseller d'Interior, Felip Puig, ha destacat els beneficis d'aquesta mesura com una eina per millorar la gestió de la mobilitat. Aquestes vies són algunes de les utilitzades pels santcugatencs per accedir a la capital.

El Servei Català de Trànsit (SCT) posa en funcionament a partir d'aquest dilluns el sistema de gestió variable de la velocitat a les vies AP-7, AP-2 i B-23 des de Barcelona fins a Martorell, en ambdós sentits de la marxa.

El conseller d'Interior, Felip Puig, ha destacat els beneficis contrastats de l'aplicació d'aquest sistema que permet una millor gestió de la mobilitat, un estalvi del consum, una major comoditat en la conducció, una disminució de la contaminació i una reducció de la sinistralitat. Puig també ha subratllat que els països més avançats de la Unió Europea ja utilitzen aquesta mesura.

La setmana passada els panells lluminosos van funcionar en període de proves, però a partir d'aquest dilluns la velocitat variarà en funció de les situacions de congestió, de possibles incidències de seguretat viària, de les condicions de contaminació i de les inclemències meteorològiques.

La velocitat variable d'aquests trams podrà modificar-se des del màxim; 80, 100 o 120 quilòmetres per hora; fins al mínim que correspondrà a la meitat de cada valor; 40, 50 o 60 quilòmetres per hora. A partir de l'entrada en funcionament d'aquesta mesura, els conductors hauran de respectar la velocitat màxima indicada als panells, que prevaldran per sobre dels senyals fixos.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.