Els equips d'emergències locals es coordinen davant l'increment de rescats a boscos

Moment de la xerrada

Societat

Publicat el 28/gen/12 per Judith Cañamares

Els cossos i equips d'emergències i seguretat que operen a la ciutat es preparen per fer front a l'increment de rescats a zones forestals. Espais com el parc natural de Collserola acullen cada vegada més visitants, que s'endisen als boscos, fet que ha provocat un augment de rescats. Per això, els professionals de la Policia Local, Protecció Civil, Creu Roja, Mossos d'Esquadra i de l'Agrupació de Defensa Forestal (ADF) han compartit experiències aquest dissabte en una jornada per aprofundir en la seva coordinació davant aquestes situacions.

Les zones forestals de Sant Cugat acullen cada vegada més afluència de visitants que s'acosten per passejar i passar estones d'oci. Davant aquesta situació, els cossos d'emergències de la ciutat han notat un augment de serveis en aquestes zones per accidents o persones perdudes.

En l'operatiu per fer front a aquestes situacions poden intervenir diversos cossos o grups i per això és necessari coordinar protocols i unificar criteris. Amb aquest objectiu, els cossos d'emergències que operen al municipi han participat aquest dissabte en una jornada per millorar els serveis.

El sergent responsable de suport de l'àrea d'operacions de la Regió d'Emergències Metropolitana Nord (REMN), Rafel Esteban, i el sergent en cap del Parc de Rubí dels Bombers de la Generalitat, Ramon Viladrich, han estat els encarregats de la sessió informativa. La jornada ha aplegat membres de la Policia Local, Protecció Civil, Creu Roja, Mossos d'Esquadra i ADF.