El Club Muntanyenc manté viva la història del Pi de Can Camps


  • Comparteix:

Moment del descobriment de la placa al Pi d'en Camps

Moment del descobriment de la placa al Pi d'en Camps

El Club Muntanyenc de Sant Cugat (CMSC) ha commemorat aquest diumenge els 10 anys de la replantació del Pi de Can Camps. Aquest arbre va ser talat pel bàndol republicà durant la Guerra Civil en ser un punt estratègic per a l'enemic per atacar ciutats del Vallès Occidental com Sabadell, Terrassa i Sant Cugat. Ara, l'entitat ha recol·locat una placa commemorativa, com ja lluïa el pi fa anys, però que una bretolada va malmetre.

El CMSC ha tornat a instal·lar la placa commemorativa al Pi de Can Camps, després que es fes malbé per una bretolada. L'objectiu és mantenir viva la memòria històrica de la ciutat, ja que aquest pi va ser talat pels republicans durant la Guerra Civil i així evitar un atac a ciutats vallesanes.

El membre del Club Muntanyenc Josep Castellví ha destacat el valor d'aquest pi, juntament amb el Pi Bessó, situat a la carretera de la Rabassada, on s'hi van produir execucions durant la Guerra Civil. Així ho ha resumit Castellví a Cugat.cat

Josep Castellví

El pi, el 1938, era molt gros, era com un radar. Els republicans de Sant Cugat es van adonar i van tallar el pi. Vam salvar moltes vides de Sabadell i Terrassa.





La tinenta d'alcalde de Presidència i Serveis Urbans, Cristina Paraira, ha subratllat la importància de mantenir viva la història d'aquest indret.

Cristina Paraira

Hem de donar les gràcies al Club Muntanyec que tenen cura de la memòria històrica. Han tingut l'interès de fer ells mateixos aquesta placa i de tornar a recordar aquest símbol de la ciutat.




La placa ha estat realitzada pel santcugatenc Pere Martín, que també ha col·laborat en la col·locació del símbol. El Club Muntanyenc ha aprofitat l'esdeveniment per realitzar la caminada setmanal fins al Turó de Can Camps, on es troba l'històric pi.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.