Sant Cugat s'afegeix a la 5a Jornada de Recollida de Medicaments de Banc Farmacèutic


  • Comparteix:

Cartell de la 5a jornada de recollida / Font: Banc Farmacèutic

Cartell de la 5a jornada de recollida / Font: Banc Farmacèutic

Sant Cugat se suma a la 5a Jornada de Recollida de Medicaments que organitza l'ONG Banc Farmacèutic sota el lema 'Dóna un medicament a qui el necessita'. Es tracta d'una iniciativa social que recull medicaments per a persones en risc d'exclusió social i pobresa, a través de les donacions que tenen lloc a Barcelona, Madrid, Girona i Tarragona. La iniciativa també té presència santcugatenca gràcies a la participació de la farmàcia Ferreres.

La 5a Jornada de Recollida de Medicaments, organitzada per l'ONG de la farmàcia Banc Farmacèutic, tindrà lloc el segon dissabte de febrer en diferents ciutats de l'Estat espanyol. La iniciativa també estarà present a Sant Cugat amb la participació de la Farmàcia Ferreres, que ha estat molt vinculada a la proposta des dels seus inicis.

La farmacèutica i treballadora del centre Ferreres, Vanessa Muñoz, ha explicat a Cugat.cat quines són les motivacions que van conduir la farmàcia a sumar-se a aquesta iniciativa solidària. Són declaracions a Cugat.cat

Vanessa Muñoz

Ens va semblar que és una bona manera de promoure la salut, així com una possibilitat de col·laborar.



Sota el lema 'Dóna un medicament a qui més ho necessita', la campanya funciona de manera similar al Banc d'Aliments, i recull medicaments per donar resposta a les necessitats de les 40 entitats assistencials a les quals ajuden, entre les quals hi ha Càritas, Projecte Home i Salut i Comunitat.

Els farmacèutics col·laboradors participen sense ànim de lucre, mitjançant un donatiu al Banc Farmacèutic en finalitzar la jornada de solidaritat. A més, el dia de la recollida es desplegarà un cos de voluntaris del Banc Farmacèutic que explicaran la iniciativa als ciutadans per animar-los a participar. Ho explica Muñoz.

Vanessa Muñoz

La farmàcia ajuda amb un donatiu econòmic i els consumidors poden ajudar comprant els medicaments que es necessiten.



L'edició passada de la Jornada de Recollida de Medicaments es van recaptar un total de 5.000 medicaments gràcies a la participació de 125 farmàcies i 200 voluntaris. Enguany, l'organització espera millorar aquests resultats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.