La previsió d'onada de fred activa la prealerta del Pla de Protecció Civil Municipal


  • Comparteix:

La plaça de Sant Pere, nevada al 2010

La plaça de Sant Pere, nevada al 2010

L'Ajuntament ha començat a mobilitzar els seus efectius davant l'activació de la prealerta del Pla de Protecció Civil Municipal, a causa de l'arribada d'una onada de fred aquest divendres. Atès que la previsió meteorològica adverteix que el fred gèlid podria avançar-se a dijous, el consistori ha encetat tasques preventives amb col·lectius de risc, ha col·locat contenidors als punts conflictius dels districtes i recomana el seguiment de consells de seguretat i mesures d'autoprotecció.

Tot i que la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) preveu el capítol de fred intens per aquest divendres, el fet que el servei no descarti un avançament del fenomen per a dijous ha mobilitzat ja el consistori.

L'Ajuntament ha activat el Pla de Protecció Civil Municipal, de forma preventiva, davant una baixada brusca de temperatures i l'aparició de glaçades generalitzades. El dispositiu municipal s'ha engegat amb trucades a la població especialment vulnerable, que és aquella que figura en la llista de serveis socials que presta o ha prestat el consistori. Així ho ha explicat el cap de Protecció Civil, Antoni Royo, en declaracions a Cugat.cat.

Antoni Royo

Ja hem començat a posar-nos en contacte amb els ciutadans més vulnerables, gent gran i amb problemes de salut, per fer-los un seguiment.


Sobre aquest col·lectiu, el pla preveu un dispositiu social de guàrdia durant el cap de setmana. Protecció Civil, Creu Roja i el Grup d'Intervenció de l'Agrupació de Defensa Forestal (ADF) estan preparats per a qualsevol emergència amb els seus equips de voluntaris.

Paral·lelament, els protocols d'actuació han col·locat contenidors de sal a les Planes i la Floresta, així com als nuclis de Can Cortés, Can Barata, Sol i Aire i Mas Fortuny.

De la mateixa manera, l'Ajuntament recomana seguir els consells de seguretat i les mesures de protecció que figuren a Gencat.cat/emergencies.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.