Es manté l'alerta per l'onada de fred


  • Comparteix:

El fred es queda a Sant Cugat aquest cap de setmana

El fred es queda a Sant Cugat aquest cap de setmana

L'alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) es manté activada aquest cap de setmana davant el descens sever de les temperatures. Les mínimes se situen des d'aquest dissabte i durant tota la setmana sota zero i les màximes, però, pujaran per sobre dels sis graus a la ciutat, segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC). Es recomana extremar les precaucions. L'Ajuntament també manté activada l'alerta del Pla de Protecció Civil Municipal.

Davant aquesta situació meteorològica, es recomana extremar les precaucions, sobretot en els desplaçaments, ja que s'espera que el front d'aire fred provoqui la formació de plaques de gel i estigui acompanyat de vent, que intensifica la sensació de fred. L'afectació del fort vent a la comarca se situa en un 30% de probabilitat.

Des de Protecció Civil, aconsellen estar informats de les previsions del temps, evitar els canvis sobtats de temperatura, mantenir un rajolí d'aigua corrent a les aixetes per evitar que les canonades es congelin i tancar els regs automàtics per evitar plaques de gel. A més, cal vigilar la correcta ventilació de les llars en cas que es facin servir aparells de calefacció.

En cas de realitzar desplaçaments, Protecció Civil recomana fer-ho només en casos imprescindibles i evitar agafar el vehicle a la nit. Tanmateix, cal revisar els pneumàtics, el líquid anticongelant i disposar de cadenes al vehicle, a més d'assegurar-se de saber-les col·locar. Cal extremar la precaució per les possibles relliscades per si hi ha plaques de gel o neu.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.