Es mantenen les alertes per neu i fred


  • Comparteix:

La ciutat manté activades les alertes per fred i neu de manera preventiva, ja que la neu ha fet acte de presència al municipi aquest diumenge. Tot i així, s'espera que el front passi per la comarca sense més incidències i sense que la neu agafi. Davant la situació meteorològica, es recomana extremar les precaucions, sobretot en els desplaçaments per la possible presència de plaques de gel.

La Generalitat ha tornat a activar l'alerta del pla per risc de nevades (Neucat), després que la comarca i la ciutat visquessin aquest diumenge un tímid episodi de neu. L'alerta per neu se suma a l'onada de fred, que també manté activat el pla de Protecció Civil.

Segons les informacions del Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat), en principi el front ha de creuar de forma ràpida el territori fent una escombrada, però sense que la neu prengui en la majoria de casos. De cara a dilluns, es preveu que les temperatures pugin lleugerament al municipi, tot i que encara es registraran mínimes negatives que estaran acompanyades de sol.

Es demana extremar la precaució en la conducció i evitar els trajectes que no sigui imprescindible realitzar i, en la mesura del possible, retardar els que ho siguin en les zones on estigui nevant amb una certa intensitat. Cal estar amatents a les informacions del Servei Català de Trànsit.

En cas de realitzar desplaçaments, Protecció Civil recomana fer-ho només en casos imprescindibles i evitar agafar el vehicle a la nit. Tanmateix, cal revisar els pneumàtics, el líquid anticongelant i disposar de cadenes al vehicle, a més d'assegurar-se de saber-les col·locar. Cal extremar la precaució per les possibles relliscades per si hi ha plaques de gel o neu.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.