Estudiants de l'ETSAV projecten una casa de baix cost


Temes relacionats

Un alumne de l'ETSAV triomfa en un concurs de visualització arquitectònica ( 6/feb/12)


  • Comparteix:

Maqueta de la casa-hivernacle

Maqueta de la casa-hivernacle

Un grup de 25 estudiants de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura del Vallès (ETSAV), amb seu a Sant Cugat, presenten una casa hivernacle sostenible. El projecte, titulat '(e)co', opta a guanyar el premi Solar Decatlhon Europe.

El model de casa a baix cost es basa en buscar més eficiència, més prestacions i més confort i utilitzar menys recursos, menys energia i menys cost. La construcció, d'uns 150 metres quadrats i que es començarà a construir a l'exterior de l'ETSAV a finals de febrer, tindrà una cuirassa exterior que farà d'hivernacle i un espai interior habitable amb tres mòduls.

L'objectiu d''(e)co és aconseguir una arquitectura sostenible i de baix impacte ambiental. El creadors estimen la construcció de la casa en 100.000 euros si es fa a escala industrial, una tercera part del que costaria actualment una casa amb les mateixes prestacions.

El concursants del Solar Decathlon Europe han de dissenyar, construir i utilitzar cases enèrgicament autosuficients, connectades a la xarxa elèctrica i que aprofiti totalment l'energia solar. En l'edició d'aquest any, hi participen 21 projectes de 15 països diferents.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.