Montserrat, un dels símbols clau de la catalanitat segons la conferència dels Amics de la Unesco


  • Comparteix:

Ricard Lobo, durant la xerrada

Ricard Lobo, durant la xerrada

L'escriptor i exdirector del Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), Ricard Lobo i Gil, ha reivindicat el paper de la muntanya de Montserrat com un símbol clau de la catalanitat. En una conferència que ha tingut lloc aquest dimecres a l'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC), Lobo ha assegurat que elements com Montserrat demostren que la cultura catalana 've de més lluny' que l'espanyola.

La xerrada, que s'emmarca dins el cicle de conferències 'Catalans Il·lustres' organitzat pels Amics de la Unesco, ha reunit prop d'una quarantena de persones a l'ANC. Durant l'acte s'ha destacat la trajectòria de l'abat de Montserrat Aureli Maria Escarré, figura clau durant el franquisme que va promocionar la muntanya com a símbol religiós i català.

Segons l'escriptor Ricard Lobo i Gil, Montserrat seguirà sent rellevant sempre i quan mantingui aquest significat.

Ricard Lobo

Montserrat és i serà rellevant sempre i quan tingui efectes benèfics sobre la nostra societat i Catalunya com a nació.




Durant la conferència s'ha visionat el documental 'Ciutadà Escarré: l'abat de Catalunya'. Coproduït per TV3, la peça repassa la vida de l'abat a través de personalitats contemporànies com Josep Maria Castellet, Jordi Pujol i Isabel Clara-Simó, entre d'altres.

La propera conferència del cicle tindrà lloc a l'ANC dimecres que ve a les set de la tarda i tractarà sobre la vessant periodística de Josep Maria de Sagarra.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.