Un taller sobre feminisme evidencia com la crisi reforça les desigualtats patriarcals


  • Comparteix:

Moment del taller al qual han participat una quinzena de joves.

Moment del taller al qual han participat una quinzena de joves.

La lluita feminista ha assolit en les darreres dècades grans avanços, que ara corren el risc de patir un retrocés com a conseqüència de la crisi econòmica. Aquesta és una de les conclusions que la dinamitzadora Núria Gibert ha exposat aquest divendres en un taller organitzat per l'Assemblea de Joves de Sant Cugat (AJSC) per abordar els nous reptes del feminisme. Entre ells, la pèrdua de drets sobre el propi cos de la dona i el descens en la combativitat.

La dinamitzadora del curs i activista feminista ha estat clara: el masclisme és l'única opressió on el opressor dorm amb l'oprimit. És per això que cal sensibilització i informació entre el jovent, que encara arrossega estereotips, tot i ser 'políticament correcte' de cara a la societat.

Per Gibert, el feminisme ha perdut combativitat, tot i que encara té pendents importants reptes dins una societat patriarcal. Les desigualtats, diu Gibert, s'agreugen amb les retallades socials.

Núria Gibert

El feminisme té grans reptes com la pèrdua de drets sobre el cos de la dona i el pes que recau en la dona com a conseqüència de les retallades socials.



L'objectiu del taller, que ha anat seguit d'un sopar-tertúlia, és acostar els joves de la ciutat a la problemàtica i ajudar-los a construir el seu pensament. Ho ha explicat el membre de l'Assemblea de Joves de Sant Cugat (AJSC), Pere Fernàndez.

Pere Fernàndez

Volem tractar temes d'alliberament de gènere, patriarcat i feminisme. Un taller és una bona manera de començar.





Fernàndez ha assegurat que l'AJSC viu una etapa molt activa i amb un bon estat de salut, després de nou anys de trajectòria a la ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.