Els estudiants de 4t d'ESO s'enfrontaran a l'avaluació d'educació secundària obligatòria


  • Comparteix:

La prova permetrà orientar l'alumnat i les famílies en l'elecció de les opcions a prendre un cop finalitzada

La prova permetrà orientar l'alumnat i les famílies en l'elecció de les opcions a prendre un cop finalitzada

Els estudiants santcugatencs que cursen 4t d'ESO passen avui i demà un examen per avaluar els coneixements de diverses matèries bàsiques. La prova es farà a tots els centres d'educació secundària de Catalunya. Cada alumne la farà al seu centre, però serà corregida per professorat extern.

Aquesta activitat és una de les mesures que ha emprès el departament d'Ensenyament per millorar els resultats del sistema educatiu de Catalunya. S'avaluaran les competències i els coneixements bàsics que els alumnes han d'haver adquirit en els àmbits de les matemàtiques i les llengües catalana, castellana i estrangera.

La prova, que s'aplica per primera vegada aquest curs, ha estat dissenyada i elaborada pel Consell Superior d'Avaluació del Sistema Educatiu durant més d'un any i mig. S'han seguit uns procediments tècnics que n'asseguren la fiabilitat, validesa i rigor, i s'ha sotmès a un pilotatge en què ha participat una mostra de més de 2.200 alumnes de 4t d'ESO, provinents de 30 centres de Catalunya, públics i privats. L'avaluació, que serà externa i de caràcter formatiu, vol ser una eina al servei dels centres, del professorat i de l'alumnat per impulsar la millora global del sistema educatiu català.

Aquest tipus de prova és similar a la que ja es es fa des de fa anys a l'alumnat de 6è de primària, per avaluar els coneixements bàsics i que puguin seguir amb normalitat el currículum previst per a l'ESO.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.