La Generalitat activa mesures extraordinàries de prevenció d'incendis a la comarca per la manca de pluges


Temes relacionats

El Vallès Occidental, amb risc moderat d'incendi ( 7/feb/12)

Dos petits incendis de matolls, balanç de la campanya d'incendis a la ciutat (14/nov/11)

La campanya de prevenció d'incendis d'estiu finalitza amb una hectàrea cremada (16/set/11)

Apagar les burilles i consultar els agents per fer foc, consells de Protecció Civil per evitar incendis (18/ago/11)


  • Comparteix:

Sant Cugat compta amb un 40% de zona forestal

Sant Cugat compta amb un 40% de zona forestal

El Govern activa mesures extraordinàries de prevenció d'incendis forestals al Vallès Occidental des d'aquest dimecres i durant un mes. La falta de pluges durant gener i febrer està provocant un elevat perill de focs, que es preveu pugui assolir valors més alts en els dies més desfavorables. D'aquesta manera, es prohibeix encendre qualsevol tipus de foc en terrenys forestals poblats o no d'espècies arbòries i en una franja de 500 metres i, també, s'hi prohibeix fumar.

El departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat ha pres aquesta decisió extraordinària arran de la meteorologia dels darrers mesos que ha fet que a la major part de comarques catalanes, entre elles el Vallès Occidental, hi hagi risc extrem d'incendis. El regidor de Medi Ambient i Polítiques Ambientals, Joan Puigdomènech, ha exposat els motius d'aquestes mesures a Cugat.cat.

Joan Puigdomènech

Aquests dies assistim a una sèrie d'incendis a la comarca perquè el fred que ha vingut és sec. La humitat és molt baixa i qualsevol imprudència pot provocar una extensió de foc.


Tal com ha destacat el regidor, cal extremar les precaucions a la ciutat, ja que aquesta compta amb una amplia zona boscosa. Concretament, Sant Cugat té un 40% de zona forestal, on s'inclou part del parc natural de Collserola. És per aquest motiu que s'ha adreçat a la ciutadania perquè aquests no es prenguin la mesura com una limitació de les seves llibertats, sinó com quelcom positiu per aconseguir reduir que els boscos de la zona prenguin mal.

Fins el 14 de març queda prohibit encendre qualsevol tipus de foc, inclosa la utilització de fogons de gas, barbacoes de qualsevol mena o quelcom semblant, en els terrenys forestals tant si estan o no poblats d'espècies arbòries i també a una franja de 500 metres. A més, segons s'extreu de la resolució presentada pel govern català, tampoc estarà permès fumar en aquests espais.

A banda del Vallès Occidental, totes les comarques catalanes excepte el Pla de l'Urgell i la Vall d'Aran estaran dins d'aquest pla extraordinària de prevenció d'incendis.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.