Cugat.cat, líder local en el primer rànquing de mitjans digitals en català


Temes relacionats

Rècord d'audiència de Cugat.cat: 32.725 usuaris s'informen amb el grup multimèdia (10/feb/12)


  • Comparteix:

Acte de presentació del rànquing, aquest dimecres, al Palau de la Generalitat / ACN

Acte de presentació del rànquing, aquest dimecres, al Palau de la Generalitat / ACN

Cugat.cat, amb més de 32.000 usuaris únics, lidera el rànquing local de mitjans digitals en català. La primera edició d'aquesta classificació, que s'ha presentat aquest dimecres al Palau de la Generalitat, evidencia la potència dels portals informatius en català, que en total acumulen una audiència de 6'8 milions d'usuaris. De tots els mitjans electrònics en llengua catalana, Cugat.cat és un dels que aconsegueix més penetració sobre la població a la qual va dirigit.

El rànquing el lidera el web de Televisió de Catalunya, seguit del de l'Ara, El Punt Avui i Vilaweb. El primer mitjà local de la classificació, en la 18a posició de la classificació general, és Cugat.cat, amb més de 32.000 usuaris únics, 61.000 visites i més de 200.000 pàgines vistes al gener. No hi ha cap altre mitjà d'informació local en català a la xarxa que tingui més audiència que el portal multimèdia públic de Sant Cugat, segons dades de Nielsen/OJD.

El rànquing s'ha presentat aquest dimecres al Palau de la Generalitat. El portaveu del govern, Francesc Homs, ha fet una defensa del sector com a garantia de pluralisme democràtic.

Francesc Homs

Defenso els mitjans digitals com una garantia de pluralisme i valors democràtics. Tenen un paper fonamental en la projecció de la nostra identitat.



El secretari general de l'Associació Catalana de Premsa Gratuïta i Mitjans Digitals, Josep Ritort, ha posat xifres al potencial creixement dels mitjans digitals en català.

Josep Ritort

Hi ha 6'8 milions d'usuaris únics mensuals, que incorporant els digitals bilingües poden arribar als 8 milions, i 75 milions de pàgines vistes.



Cugat.cat ocupa el 18è lloc del rànquing general, i el primer en el segment de mitjans d'informació local. El portal santcugatenc aconsegueix més penetració sobre la població a la qual va dirigit que tots els mitjans generalistes, per sobre del 40%, i ocupa les primeres posicions del rànquing pel que fa a la relació entre audiència i població. El director del grup multimèdia local, Miquel Herrada, diu que aquestes dades confirmen el lideratge de Cugat.cat en la comunicació de proximitat a Catalunya.


Miquel Herrada

Cugat.cat és líder local en el rànquing de mitjans digitals en català. Ens n'hem de felicitar i és un repte per seguir millorant.


El primer rànquing de mitjans digitals en català està promogut per l'Associació Catalana de Premsa Gratuïta i Mitjans Digitals (ACPG), l'Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC) i l'Associació de Publicacions Periòdiques en Català (APPEC) a partir de dades mesurades per Nielsen i auditades per l'OJD. La classificació s'actualitzarà mensualment amb l'objectiu de visibilitzar la potència dels mitjans en català i l'atractiu publicitari de l'audiència catalanoparlant.

Mira la notícia al 'Telenotícies' de TV3





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.