El gall del Monestir dedica la ironia del seu pregó a les retallades i l'Ajuntament

Societat

Publicat el 18/feb/12 per Dario Albert / Anna González

Les retallades han estat el tema central del pregó que ha pronunciat el gall del Monestir, personificat amb el rei Carnestoltes. El deute de la Generalitat amb l'Ajuntament, que ascendeix a 4'4 milions d'euros, també ha estat protagonista d'un discurs que ha brillat per l'ironia i el sarcasme habitual. La cercavila de gitanes i el posterior ball han posat el color a les celebracions.

La cercavila de gitanes ha arrencat aquest dissabte de Carnaval. Les parelles han recorregut l'eix de vianats des de la plaça de Lluís Millet fins arribar a la plaça d'Octavià, que s'ha omplert per a l'ocasió. Allà i amb els motors ja engegats, el rei Carnestoltes, el gall del Monestir, ha agafat el relleu per deixar anar la seva habitual ironia i crítica.

Enguany, el gall del Monestir ha criticat l'alcaldessa, Mercè Conesa, per no complir la promesa de no retallar els pressupostos. El rei Carnestoltes li ha preguntat a quin contenidor ha llençat les promeses.

Gall del Monestir

Es troba per aquí l'alcaldessa? Que va afirmar que a Sant Cugat no tindríem cap retall? A quin contenidor ha llençat la seva promesa?

Your browser doesn’t support HTML5 audio



D'altra banda, el gall del Monestir ha fet referència a les barraques de Festa Major i al deute de més de quatre milions que deu la Generalitat. En aquest sentit, ha vaticinat que l'Ajuntament no podrà pagar el salari dels mestres, metges i funcionaris.

Pregó Carnestoltes

La Generalitat encara no ens ha pagat el famós fons de competitivitat. A veure si els milions arriben aviat, que no podrem pagar els salaris dels mestres, metges i funcionaris.

Your browser doesn’t support HTML5 audio





En el repàs de l'actualitat, el rei Carnestoltes ha parlat de l'horari de tancament dels bars, de les escoles bressol i dels casos de corrupció. El discurs ha acabat amb un repàs dels actes organitzats per Carnaval, que també han comptat amb un nombrós Ball de Gitanes amb 120 dansaires i un dinar popular.

Pots escoltar el pregó íntegre aquí:

Gall del Monestir

Pregó íntegre del Gall del Monestir

Your browser doesn’t support HTML5 audio