Els Amics de la Unesco debaten sobre la cultura i la tolerància al cicle de conferències del març


  • Comparteix:

Logo de l'entitat organitzadora del cicle de conferències

Logo de l'entitat organitzadora del cicle de conferències

'Cultura i tolerància' és el títol del cicle de conferències que els Amics de la Unesco Valldoreix - Sant Cugat han programat pel març. En aquestes xerrades, la contribució del món àrab i jueu a la cultura de l'Estat espanyol, l'Alcorà i Xavier Montsalvatge, entre d'altres, seran els temes protagonistes. Aquestes conferències tindran lloc els dimecres a les set del vespre a l'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC).

El cicle de conferències del març dels Amics de la Unesco Valldoreix - Sant Cugat tractarà sobre la cultura i la tolerància. Diferents professors de filologia convidats tractaran temes com ara l'islam, els jueus a Sefarad, el paper de la dona a l'islam, i d'altres temes més propers com el teatre del Liceu i la figura de Xavier Montsalvatge.

Un mes de març dedicat a la 'Cultura i tolèrancia', dos conceptes que estan íntimament lligats, com ha explicat el president de l'associació Amics de la Unesco, Rafael Recolons, en declaracions a Cugat.cat

Rafael Recolons

Considerem que la ignorància fa que els pobles no s'entenguin. Cultura vol dir respecte a l'altre.



Inclòs en els actes d'aquest març, l'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC) acull la tradicional sessió de cine-fòrum. En aquesta ocasió es tracta del documental mexicà 'El cielo abierto', que narra sobre la història d'un crim anunciat, fet premonitori d'una guerra civil que duraria més de 10 anys.

Per finalitzar el cicle mensual, l'entitat també organitza un concert i una taula rodona sobre Xavier Montsalvatge, emmarcat en els actes d'homenatge del centenari de la seu naixement. En aquest cas, l'acte és l'últim dimecres de març a les cinc de la tarda a l'Escola de Música Victòria dels Àngels.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.