La Repera impulsa el consens entre productors agroecològics per a enfortir el consum responsable a Catalunya


  • Comparteix:

La fira agroecològica ha comptat amb la participació de més productors

La fira agroecològica ha comptat amb la participació de més productors

La 4a edició de les jornades de La Repera, la primera celebrada a la ciutat, ha evidenciat la necessitat de consensuar entre productors i cooperatives un sistema de producció i consum basat en criteris de responsabilitat social i mediambientals. La trobada ha treballat enguany la implantació de l'anomenat Segell Participatiu a Catalunya, que garanteix la seguretat en l'origen i qualitat del producte.

La Casa de Cultura ha estat l'escenari aquest dissabte d'una xerrada introductòria a aquesta certificació, que ha comptat amb la presència d'un centenar de persones. La plaça del Rei, de la seva banda, ha acollit una fira agroecològica, on els santcugatencs han pogut comprar productes com pa ecològic, hortalisses i llibres.

La Repera ha volgut iniciar a Sant Cugat el camí cap a l'extensió d'un consum responsable i respectuós amb els productors i el medi ambient. Ho ha fet, en primer lloc, amb una mostra de productes d'origen agroecològic a la plaça del Rei, on els consumidors han pres contacte amb aquest sistema de comerç just.

Els participants d'aquest mercat han coincidit en què els consumidors han agafat, arran de la crisi, una major consciència sobre el comerç just.

Productors

L'interès del consumidors et fa veure que un altre sistema de comerç és factible. / Fa anys que parlem del producte local. / La trobada és una bona manera d'establir contacte.


A més, una connexió via Skype amb l'experta en sistemes de garantia agroecològica Mamen Cuéllar ha omplert aquest dissabte la Casa de Cultura. La investigadora cordovesa ha introduït les bases de l'anomenat Segell Participatiu, un certificat amb criteris consensuats per productors i consumidors. El distintiu pretén assegurar que el producte no només garanteix la cura del medi ambient, sinó també les condicions laborals dels productors.

Diversos responsables de cooperatives i productors han debatut posteriorment a l'Ateneu com portar a terme la implantació d'aquest segell a Catalunya.

El portaveu de la Repera, Fernando Daniel Saz, conegut com 'El Topo', ha exposat les particularitats d'aquest distintiu.

Fernando Daniel Saz

No hi ha cap segell actualment que reconegui, a banda dels criteris ecològics, els criteris socials, circuit curt i la proximitat entre consumidor i productor.






Un sopar popular i un 'Carnaval Verdulero' ha tancat la primera jornada de la cita, que també s'ha allargat aquest diumenge.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.