Tradició i gresca es combinen en un Carnaval que mobilitza la ciutat


Temes relacionats

Més parelles que mai en les gitanetes del Carnaval Infantil (19/feb/12)

La crítica social i els personatges fantàstics protagonitzen amb humor el concurs de comparses (18/feb/12)

El gall del Monestir dedica la ironia del seu pregó a les retallades i l'Ajuntament (18/feb/12)

Sant Cugat ja té beguda pròpia: el Xandri (18/feb/12)


  • Comparteix:

Moment del Ball de Gitanes

Moment del Ball de Gitanes

Un miler de persones al Ball Infantil, 120 dansaires al Ball de Gitanes, 250 persones a la rua de les comparses, 10 grups en concurs, 400 persones al Ball de Nit i molt públic. Les xifres del Carnaval, que s'ha celebrat aquest cap de setmana, demostren que la combinació de tradició i disbauxa ha arrelat a la ciutat. Enguany, l'organització ha apostat per ampliar a tres dies les activitats, una novetat que volen repetir de cara a l'any vinent. A més, des d'aquest cap de setmana la ciutat compta amb una beguda pròpia: el Xandri. Mira el reportatge a Cugat tv

Els santcugatencs han respost a la nova organització i a un programa d'activitats que s'ha allargat tres dies. Tradició, gresca i crítica social són els elements del Carnaval de Sant Cugat i de les seves activitats, pensades per a grans i petits i per aconseguir una àmplia participació.

La programació d'enguany ha aconseguit el repte, segons assegura el membre de l'organització Julià Mestieri.

Julià Mestieri

El balanç és molt positiu. Estem molt contents de la resposta i la participació. Valorem molt bé la incorporació del divendres i d'una nova organització.


La novetat d'enguany, però, és la nova beguda de la ciutat, una combinació de ratafia, moscatell i suc de llimona. El Xandri, triat per votació popular, neix amb l'objectiu de convertir-se en una tradició del municipi. D'aquesta manera, ha arrencat el Carnaval de la ciutat, que ha comptat amb Ball de Gitanes, concurs de comparses, Certasques, Ball de Nit i tota una jornada dedicada als més petits. El to més reivindicatiu l'ha posat el gall del Monestir, un particular rei Carnestoltes que ha dedicat la ironia del seu pregó a les retallades i l'Ajuntament. La critica social també ha estat present durant el concurs de comparses, que per empat ha proclamat guanyadors els Titelles de la Floresta i els Ninjas Púrpura.

Tot plegat ha aconseguit mobilitzar els santcugatencs. El regidor de Cultura, Xavier Escura, ha validat la nova organització i ha assegurat que el Carnaval a la ciutat està 'encarrilat'.

Xavier Escura

Està molt ben encarrilat i cada vegada hi ha més gent jove. Ho estan fent força bé. S'ha de mantenir la col·laboració entre totes les parts.






Enguany, una comissió de Carnaval i la Comissió de Gitanes han agafat el relleu en l'organització del Carnaval, juntament amb l'Ajuntament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.