FGC i EuskoTren obren vies de col·laboració


  • Comparteix:

FGC té set estacions a Sant Cugat

FGC té set estacions a Sant Cugat

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) i l'empresa ferroviària del govern basc, EuskoTren, han signat un conveni de col·laboració per treballar conjuntament en el desenvolupament de nous sistemes ferroviaris i tramviaris, tant de l'àmbit nacional com de l'àmbit internacional. L'acord és fruit de la voluntat de les dues empreses d'obrir noves vies de negoci oferint serveis d'explotació ferroviària i de consultoria més enllà del seu àmbit territorial. Les dues companyies designaran membres de la seva direcció per a la Comissió General, que es reunirà un cop per trimestre.

En els diferents casos concrets que FGC i EuskoTren treballin de forma conjunta, s'establiran les fórmules jurídiques pertinents, econòmiques i de participació més adequades per portar a terme les tasques que siguin necessàries. L'acord entre EuskoTren i FGC deixa la porta oberta a la participació de terceres empreses en els projectes que es comencin, sempre que això comporti beneficis addicionals per a les parts implicades.

FGC té 80 milions de viatgers transportats anualment a les principals línies metropolitanes, la Barcelona-Vallès i la Llobregat-Anoia. El 2011 els serveis de viatgers d'EuskoTren van ser utilitzats per més de 32 milions de persones.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.