El balneari de Mira-sol tindrà 8.000 metres quadrats i espai per a 66 residents

La finca del carrer de Guadalajara on es construirà el balneari

Societat

Publicat el 16/abr/12 per Jon Sindreu

Un espai de 8.000 metres quadrats amb dues àrees diferenciades per a clients ocasionals i residents, servei d'hidrotèrapia i, fins i tot, tractaments personalitzats d'estètica. Aquest és el projecte de balneari, pressupostat en uns 35 milions d'euros, que s'instal·larà al carrer de Guadalajara de Mira-sol, després que fa cinc anys es localitzés un corrent subterrani d'aigües termals en aquests terrenys. La construcció anirà a càrrec del grup propietari i promotor Fiatc.

La troballa d'uns aqüífers subterranis amb propietats termals a la zona de Mas Gener, a Mira-sol, va obrir la porta a posar en marxa una residència-balneari a la zona. Ara, cinc anys després, el propietari dels terrenys ha donat llum verda al projecte, i ha anunciat que aquest 2012 l'empresa Fiatc iniciarà la construcció del centre en una finca situada al carrer de Guadalajara, limítrofe amb l'autopista AP-7.

El pressupost del projecte és d'uns 35 milions d'euros i es preveu que la construcció duri aproximadament dos anys. El centre tindria unes dimensions de 8.000 metres quadrats i dues àrees diferenciades, una per a residents, on s'hi oferiran 66 llits, i una altra per a clients que visitaran l'espai únicament per rebre teràpies per unes hores. La intenció dels propietaris és que s'hi ofereixin sessions d'hidroteràpia, s'hi instal·li un circuit termal amb diferents zones i la possibilitat de sotmetre's a tractaments personalitzats d'estètica.

De la seva banda, l'Ajuntament espera que també s'hi puguin celebrar trobades o congressos, de manera que esdevingui un nou equipament al servei de la ciutat. El regidor d'Urbanisme i Obres, Pere Casajoana, ha explicat que la concreció d'usos aprovada també permet millores urbanístiques a la zona. Són declaracions d'arxiu.

Pere Casajoana

El balneari comporta la urbanització del carrer d'Andalusia i la instal·lació de pantalles acústiques.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




Amb aquesta finalitat, el ple del febrer passat va aprovar un pla especial per a la implantació d'aquesta residència-balneari, amb el vot a favor de CiU, PP i PSC i l'abstenció d'ICV-EUiA i la CUP.