Josep Vallverdú rep el Memorial Joan XXIII


Temes relacionats

Josep Vallverdú, guardonat amb el 44è Memorial Joan XXIII ( 5/nov/11)


  • Comparteix:

Josep Vallverdú, en una imatge d'arxiu / Font: Musevidarural.cat

Josep Vallverdú, en una imatge d'arxiu / Font: Musevidarural.cat

L'escriptor lleidatà Josep Vallverdú ha rebut aquest dimecres el Memorial Joan XXIII de l'Institut Víctor Seix de Polemologia i la Universitat Internacional de la Pau (Unipau) en reconeixement a la seva tasca de difusió dels valors de l'amistat, la lleialtat i la pau entre joves i infants. Vallverdú és l'autor de 'Rovelló' i 'En Roc Drapaire' i ha escrit uns 90 llibres de narrativa infantil i juvenil. L'acte ha tingut lloc a la sala de plens de la Paeria de Lleida.

L'acte ha reunit la presidenta de l'Institut Víctor Seix de Polemologia, Montserrat Salvat, el president de la Unipau, Arcadi Oliveres, i l'alcalde de Lleida, Àngel Ros. El guardó és un reconeixement a la feina de Vallverdú en la vessant docent i en la vessant literària.

Josep Vallverdú i Aixalà va néixer a Lleida al 1923 i és un escriptor de reconeguda i prolífica trajectòria en la literatura infantil i juvenil. Guardonat en dues ocasions amb el Premi Folch i Torres per 'Rovelló' i 'En Roc Drapaire', ha escrit gairebé 90 llibres de narrativa infantil i juvenil. Autor també d'assaig, poesia i teatre, va ser distingit amb la Creu de Sant Jordi el 2000 i amb el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes el 1990.

La concessió d'aquest dimecres també ha servit per recordar l'impulsor de l'equip de reflexió al voltant de qüestions socials i de recerca en justícia i pau Cristianisme i Justícia, Ignasi Salvat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.