La tradició andalusa del 'potaje' està garantida a la ciutat


Temes relacionats

El Dia d'Andalusia arrenca animant la ciutadania a oblidar-se de la crisi (24/feb/12)


  • Comparteix:

El 'potaje' continua sent l'estrella de les celebracions del Dia d'Andalusia, amb més 30 anys de presència a la ciutat. Per garantir la seva continuïtat, el Centro Popular Andaluz (CPA) prepara cursos de cuina per traspassar aquesta tradició culinària a les noves generacions. De moment, més d'un centenar de persones s'han aplegat aquest dissabte a l'entitat per gaudir d'aquesta proposta gastronòmica que és cabdal per a la cultura andalusa.

El 'potaje' és un plat que requereix temps, paciència i molts ingredients. Tres hores de cocció han fet falta per deixar a punt un dels plats tradicionals de la gastronomia andalusa, que ha servit per reunir més d'un centenar de persones al Centro Popular Andaluz per celebrar el Dia d'Andalusia.

El president del CPA, Antonio Rodríguez, ha assegurat que la tradició d'aquest plat està garantida amb les futures generacions. A més, l'entitat prepara uns cursos de cuina andalusa per a tots aquells que vulguin aprendre a preparar-la. Són declaracions a Cugat.cat.

Antonio Rodríguez

El potaje està garantit. Posarem en marxa un taller de gastronomia.



Una de les cuineres que ha participat en l'elaboració del 'potaje' Antonia Sánchez ha destacat l'interès del jovent per mantenir vives aquestes tradicions gastronòmiques.

Antonia Sánchez

El jovent s'interessa perquè moltes vegades entren a la cuina i pregunten com es fa.



Les celebracions del Dia d'Andalusia han començat aquest divendres al CPA amb les actuacions dels grups de ball Las Girasoles i Las Malvalocas i el tradicional tast del vi d'honor. El Dia d'Andalusia commemora el referèndum del 1980 que reconeixia l'autonomia a la comunitat andalusa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.