Troben a Valldoreix una possible mina antitanc de la Guerra Civil


  • Comparteix:

La mina trobada aquest diumenge

La mina trobada aquest diumenge

Queda al descobert a Valldoreix el que podria ser una mina antitanc de la Guerra Civil. Agents de la Policia Local i dels Mossos d'Esquadra han acordonat aquest diumenge la zona de la troballa, que ha requerit de la intervenció dels tècnics de desactivació d'artefactes explosius dels Mossos, coneguts com a Tedax. Tot i això, els Tedax s'han endut la peça, que també podria ser una antiga instal·lació elèctrica.

L'element s'ha trobat aquest diumenge en una zona boscosa entre el passeig d'Esparver i el passeig del Colibrí de Valldoreix. L'espai s'ha acordonat després de l'avís d'uns veïns a la Policia Local.

La hipòtesi que podria ser una mina antitanc encara està per confirmar, segons han informat els Mossos d'Esquadra i fonts de la Policia Local a Cugat.cat. És per això que els Tedax s'han endut la peça per analitzar-la i confirmar si es tracta d'una mina o una antiga instal·lació elèctrica. De fet, l'element trobat compta amb dos pols elèctrics, una cosa poc habitual en les mines de la Guerra Civil.

La troballa es troba ara a la unitat dels Tedax, al Complex Central Egara dels Mossos d'Esquadra a Sabadell.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.