Una quinzena d'activitats commemoraran el Dia de la Dona


  • Comparteix:

'Sigues com tu vulguis' és el lema proposat per celebrar el Dia de la Dona a la ciutat. El segon dijous de març serà la commemoració internacional d'aquesta data però a la ciutat s'han organitzat una quinzena d'activitats de la mà de l'Ajuntament i diverses entitats que s'allargaran durant tot el mes. Aquest dilluns ja ha obert les portes la mostra 'Wood Type Blues' d'America Sanchez la primera exposició dedicada a aquesta cita. El programa d'actes també inclou la projecció de la sèrie documental 'Parlen les dones. Sant Cugat del Vallès, 1912-1936', una producció de Cugat.cat.

Exposicions, xerrades, activitats pensades per a tota la família, teatre i cinema són les diferents vessants que tracten les activitats organitzades per celebrar aquesta diada internacional. Dilluns de la setmana vinent es lliuraran els premis del concurs de cartells organitzat per l'Escola de Disseny i obrirà les portes l'exposició de les peces participants. El mateix dia, tindrà lloc una conferència al voltant de la sexualitat i la menopausa.

La tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Susanna Pellicer, ha explicat que amb aquestes activitats es vol mobilitzar tota la ciutadania.

Susanna Pellicer

Pretenem implicar tota la ciutadania de Sant Cugat tant si són homes com si són dones.


El 8 de març, Dia Internacional d'aquesta causa, el Casal de les Planes acollirà un taller de pintura infantil i el Museu obrirà la mostra 'Obres de dones'. El Cicle de Cinema d'Autor també s'implica en la diada i aquest dia projectarà el film 'El Cairo 678'. L'endemà divendres, i dins d'aquesta commemoració el Teatre-Auditori acollirà la representació del muntatge 'Hedda Gabler' d'Henrik Ibsen. Dissabte, una ruta cultural recorrerà Barcelona sota el títol de 'Dona i Revolució'. Diumenge es tanca la setmana amb una activitat familiar dedicada a reflexionar sobre els rols sexuals a la família.

El dissenyador del cartell d'enguany, Manuel Moreno, ha explicat la idea que ha volgut transmetre amb la seva creació.

Manuel Moreno

La dona pot escollir el que vol ser. Volia representar alguns conceptes preestablerts i els interrogants simbolitzen la capacitat d'elecció.


Ja a la setmana següent, la mostra dels cartells es podrà veure al casal de Joves TorreBlanca. El tercer divendres de març el grup de teatre Les Xandrines representaran l'obra 'Dones 3.0'. El mateix dia la cantant Adriana Calcanhotto actuarà al Teatre-Auditori. Dissabte de la setmana següent, la ZEM de la Rambla del Celler acollirà la 'Kedada Esportiva' una iniciativa que convida a practicar esport de nou del vespre a dues de la matinada. El darrer dimecres de mes, obrirà les portes la mostra 'Paisatges interiors' a la Casa de Cultura.

Les activitats compten amb la participació de diverses associacions de la ciutat com el Grup de Dones de la Creu d'en Blau, l'entitat Noestasola, l'Escola d'Art i Disseny i l'Associació de Dones Creadores.

El grup de comunicació multimèdia Cugat.cat participarà també en els actes del Dia de la Dona amb la producció auduiovisual 'Parlen les dones. Sant Cugat del Vallès, 1912-1936', basada en el llibre homònim de Daniel Romaní i Tate Cabré. La projecció d'aquesta sèrie documental tindrà lloc l'últim dia de març, al migdia, a la Casa de Cultura.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.