Coderch: 'Recentralitzar la CMT podria afavorir Telefónica sobre la resta d'empreses'


Temes relacionats

El vicepresident de la comissió estatal de telecomunicacions considera 'un error' el favoritisme vers Telefónica ( 4/ago/11)


  • Comparteix:

Marcel Coderch en imatge d'arxiu

Marcel Coderch en imatge d'arxiu

El vicepresident de la Comissió del Mercat de les Telecomunicacions (CMT), el santcugatenc Marcel Coderch, considera que recentralitzar l'organisme per posar-lo sota control ministerial podria vulnerar la seva independència. Segons Coderch, es tracta d'un pas 'en la mala direcció', ja que obriria la porta a la possibilitat que certes empreses amb major poder polític, com és el cas de Telefónica, es veiessin afavorides.

L'avantprojecte de llei que prepara el govern espanyol vol unificar les set entitats reguladores en una única Comissió Nacional dels Mercats i la Competència ubicada a Madrid. A més d'implicar una pèrdua de rellevància de l'edifici de la CMT a Barcelona, que es convertiria en subseu, la reforma atorgaria més poder als ministeris.

El govern espanyol assegura que l'objectiu és guanyar en eficiència i retallar despesa pública, i xifra l'estalvi en quatre milions d'euros. Tot i així, Coderch alerta del perill que suposa erosionar la independència de la CMT i assenyala que Telefónica podria sortir-ne afavorida. Ho ha dit a Cugat.cat.

Marcel Coderch

Hi ha el risc que s'acabi afavorint una gran multinacional espanyola com Telefónica.



El vicepresident de l'entitat reguladora també remarca que perdre la seu de la CMT limitarà en part les competències de Barcelona com a capital mundial de la telefonia mòbil, i lamenta que l'avantprojecte marqui el camí cap a una 'recentralització' de l'Estat espanyol.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.