Grau-Garriga i Recoder reben la medalla d'or de la ciutat


Temes relacionats

Sant Cugat concedirà la medalla d'or de la ciutat a Josep Grau-Garriga (16/gen/12)

Recoder rebrà la medalla d'or de la ciutat ( 3/mai/11)


  • Comparteix:

Sant Cugat ha concedit la medalla d'or de la ciutat a l'artista Josep Grau-Garriga, a títol pòstum, i a l'exalcalde i conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder. La gala dels Premis Ciutat de Sant Cugat ha estat l'escenari on s'han atorgat aquestes distincions per reconèixer la trajectòria i contribució a l'art del tapís de Grau-Garriga i els 11 anys de servei de Recoder a la ciutat com màxim responsable del municipi.

D'acord amb el Reglament Municipal d'Honors, Distincions i Protocol i amb aprovació pel ple municipal, Josep Grau-Garriga i Lluís Recoder han rebut aquest diumenge la medalla d'or, la màxima distinció de la ciutat.

En el marc de la gala dels Premis Ciutat de Sant Cugat, el municipi ha reconegut Grau-Garriga amb la medalla d'or a títol pòstum per revolucionar el tapís contemporani. L'artista, que va morir l'agost passat als 82 anys, va assentar les bases de l'Escola Catalana del Tapís a la Casa Aymat i després va portar la seva obra a sales d'arreu del món.

La filla de l'artista, Esther Grau, ha estat l'encarregada de recollir la distinció i recordar el seu vincle amb el municipi, del qual, ha dit, se sentia orgullós.

Esther Grau

Sempre és difícil saber què diria. Creiem, però, que no ens equivoquem si diem que estimava molt aquesta terra.



La cerimònia de premis també ha servit per concedir una altra medalla d'or a l'exalcalde i conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, per la seva etapa al capdavant del municipi. D'aquesta manera, Recoder se suma als seus predecessors en el càrrec en obtenir la màxima distinció local.

De la seva gestió com a alcalde, entre els anys 1999 i 2010, Recoder n'ha destacat la defensa del municipi.

Lluís Recoder

Ens hem enfrontat a qui ha calgut per defensar una ciutat que volia decidir ella mateixa el seu futur. Ens en podem sentir orgullosos tots.




Durant els seus anys d'alcalde a Sant Cugat, Recoder va estrenar-se com a escriptor abocant la seva experiència com a polític en dos llibres: 'La llibertat com a resposta' i 'La política que ve'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.