L'esplanada de Sant Medir s'omple de santcugatencs per gaudir de la celebració

Els Geganters són els banderes d'enguany

Societat

Publicat el 3/mar/12 per Adrià Claramunt

L'esplanada de Sant Medir ja és plena de santcugatencs per celebrar la festivitat del copatró de la ciutat. Els Geganters, banderers d'enguany, ja han arribat a l'ermitat, on hi ha ball de sardanes i les actuacions de cultura popular abans del tradicional dinar. La jornada està també marcada pel cinquè aniversari de l'agermanament amb la ciutat d'Alba. Coneix la festivitat de Sant Medir

Després de dos anys amb problemes per la pluja, els santcugatencs poden celebrar la jornada amb normalitat. El dolç de la xocolatada popular de la plaça d'Octavià ha donat el tret de sortida a un seguit d'actes que es concentren a l'ermita de Sant Medir.

Coincidint amb el 25è aniversari de la colla, els Geganters tenen l'honor de ser els banderers de Sant Medir. El cap de colla, Jordi Sibina, ha subratllat la satisfacció amb què han acollit aquesta decisió i ha destacat que és l'ocasió de reivindicar la cultura popular i tradicional entre la ciutadania.

Jordi Sibina

Pretenem acostar els gegants a la ciutat i donar a conèixer la cultura tradicional i popular.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




A l'ermita, hi ha la ballada de sardanes amb la Cobla Contemporània, l'arribada dels banderers i el lliurament de la bandera a l'alcaldessa, l'ofici i el cant dels goigs, i les actuacions dels Gegants i els Castellers. El cap de colla dels Gausacs, Toni Castanyer, ha explicat quines construccions intentaran davant de l'ermita de Sant Medir, en el que serà la primera actuació de la temporada.

Toni Castanyer

Afrontem la primera diada amb il·lusió. Esperem poder fer un primer castell de set.

Your browser doesn’t support HTML5 audio






A les tres de la tarda, la cobla tancarà els actes amb més sardanes.

El Monestir acollirà, a les sis de la tarda, el concert d'orgue a càrrec d'Hector París.