Sant Cugat participa en un seminari internacional sobre governabilitat local a la República Dominicana


  • Comparteix:

Imatge de Montecristi / Font: Penlineafelixg.blogspot.com

Imatge de Montecristi / Font: Penlineafelixg.blogspot.com

Sant Cugat participarà aquest divendres al seminari sobre governabilitat local que té lloc fins diumenge a la ciutat dominicana de Montecristi. La tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Susanna Pellicer, hi prendrà part, en representació de la ciutat ,com a vocal del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i membre de la comissió de municipalisme. L'Ajuntament és soci del fons, una organització formada per ajuntaments catalans i altres organitzacions municipalistes que destinen una part del seu pressupost a finançar accions de cooperació al desenvolupament i de solidaritat amb els pobles dels països més desfavorits.

El seminari està organitzat pel Programa de Nacions Unides ART-PNUD, amb el qual el Fons Català ha signat un conveni de col·laboració per treballar conjuntament i de manera articulada amb municipis haitians i dominicans de frontera. De forma específica, en el seminari, es donaran a conèixer les experiències de cooperació dels municipis de Montecristi, a la República Dominicana, Fort-Liberté, a Haití, i Cienfuegos, a Cuba. El seminari forma part d'un projecte més gran que vol contribuir a ampliar les capacitats institucionals de governabilitat local en diferents aspectes, ja sigui la millora de serveis a la ciutadania o la capacitat de planificació del propi desenvolupament local.

Susanna Pellicer es desplaçarà a la República Dominicana convidada pel Centre d'Estudis i Documentació Internacionals de Barcelona (CIDOB).

L'any 2010 l'Ajuntament va destinar 10.000 euros de la partida d'emergències de cooperació a pal·liar els efectes del terratrèmol que va sacsejar Haití i a contribuir a la reconstrucció del país. L'ajuda es va vehicular a través de l'ONG Intermón-Oxfam. Durant els sis primers mesos després de la catàstrofe, Intermón-Oxfam va distribuir paquets d'higiene familiar, va construir latrines seques, va donar paquets de recuperació i va finançar la instal·lació de dipòsits d'aigua per a les necessitats diàries de la població, entre altres mesures.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.