El CAP Turó de Can Mates obrirà les portes el 26 de març


Temes relacionats

Nou ajornament de l'obertura del CAP Can Mates (20/feb/12)

El CAP de Can Mates obrirà a finals de febrer (17/gen/12)


  • Comparteix:

El CAP de Can Mates

El CAP de Can Mates

El Centre d'Assistència Primària (CAP) Turó de Can Mates, gestionat per Mútua Terrassa, entrarà en funcionament el 26 de març, l'últim dilluns del mes, segons ha pogut saber Cugat.cat. El tercer CAP de la ciutat consta de 3.500 metres quadrats repartits en tres plantes i té una capacitat per atendre 30.000 persones, tot i que començarà donant servei als 10.000 veïns dels barris de Can Mates i Volpelleres. La posada en marxa del tercer CAP causarà la redistribució de professionals i especialitats entre els tres centres de la ciutat, fet que implicarà que molts ciutadans hagin de canviar de metge de capçalera.

El tercer CAP de Sant Cugat obrirà les seves portes l'últim dilluns de març. Ubicat a la carretera de Vallvidrera, el centre donarà servei als veïns dels barris de Can Mates i Volpelleres, tot i que en un futur s'espera que arribi a atendre unes 30.000 persones.

L'entrada en funcionament del CAP Turó de Can Mates comportarà la redistribució de professionals i especialitats entre els tres CAP del municipi, comportant que molts santcugatencs canviïn ara de metge de capçalera, tot i que gaudiran d'un període de prova. A més dels facultatius, les especialitats també podran canviar de centre, com és el cas del servei de salut mental infantil, que passaria del CAP La Mina al de Can Mates.

Segons les previsions inicials, el nou equipament acolliria la seu de l'agència de Salut Pública del Vallès Occidental Oest i la unitat de vigilància epidemiològica del territori. El centre comptaria amb espais per a medicina general, pediatria, odontologia, educació sanitària i salut comunitària. També era prevista una reserva d'espai per a serveis socials de l'Ajuntament.

Projectat amb la voluntat de descongestionar els serveis d'assistència bàsica del CAP de Sant Cugat, la posada en marxa del centre arriba amb anys de retard. De fet, la primera pedra de l'equipament es va col·locar el 2009, dos anys més tard del que estava previst, i la data d'obertura s'ha anat ajornant a causa de problemes tècnics relacionats amb l'obra.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Des del PSC de Sant Cugat celebrem la posada en marxa del 3er CAP per això i des de l'estiu hem posat de manifest la necessitat del municipi a l'obertura d'aquest nou equipament sanitari. Cal remarcar que a hores d'ara ni la ciutadania ni els membres del consistori tenim les dades de quines seran les especialitats impartides en el conjunt de Sant Cugat, ni quins seran els recursos humans i materials de què constarà el nostre mapa sanitari, només les aparegudes en la present notícia. Informació que creiem imprescindible per a la ciutadania i la valoració conseqüent. Esperem doncs, tal i com ha assolit en diverses ocasions l'equip de govern, el compromís d'explicar-nos el detall de tota l'operació. Pere Soler. Regidor PSC St. Cugat

PERE SOLER. Enviat el 9/mar/12


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.