Cada vallesà genera 1'19 quilos de residus al dia


  • Comparteix:

Planta de tractament de residus de Vacarisses

Planta de tractament de residus de Vacarisses

El Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental ha recollit durant el 2011 prop de 18.000 tones menys de residus que en l'exercici anterior. Una de les causes del descens és que les deixalles generades per persona a la comarca han caigut a nivells de fa 10 anys, fins al 1'19 quilos per persona i dia. El consorci, que ha presentat les dades aquest dilluns, atribueix la baixada a la situació econòmica que ha provocat una contracció del consum.

De mitjana durant el 2011, els vallesans han generat 1'19 quilos de residus per persona i dia. Es tracta d'una important rebaixa, ja que en anys anteriors l'índex havia assolit màximes de 1'42 quilos per persona i dia.

El director del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental, Joan Carles Sànchez, ha explicat els motius d'aquest descens.

Joan Carles Sànchez

Fins al 2007, el descens era per les campanyes de sensibilització, però ara és pel menor consum i la situació de crisi econòmica.






Sànchez ha assegurat que aquestes dades estan per sota de la mitjana catalana i de l'àrea metropolitana. A més, la recollida selectiva està per sobre del 36% dels residus generats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.