Una jornada analitza el futur dels mitjans de proximitat


Temes relacionats

El secretari de Comunicació del govern demana a les administracions locals oferir informació de qualitat malgrat les restriccions econòmiques ( 6/mar/12)

Miquel Herrada (Cugat.cat): 'Treballem per ser el grup multiplataforma de referència a Sant Cugat' ( 6/mar/12)

Partal (Vilaweb): 'Els mitjans han d'oblidar el passat i treballar una marca amb diversitat de continguts' ( 6/mar/12)


  • Comparteix:

Més d'un centenar de persones han assistit aquest dimarts a la jornada sobre el futur dels mitjans de proximitat, organitzada pel Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) i l'Ajuntament. La trobada, que ha acollit EsadeCreapolis, ha analitzat com els grups de comunicació local s'han d'adaptar al nou escenari marcat per la irrupció de les xarxes socials i la situació de la Televisió Digital Terrestre (TDT). La jornada ha pres el cas del grup multimèdia Cugat.cat com un dels exemples de reconversió tecnològica i estratègica .

L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha lloat la tasca dels mitjans locals.

Mercè Conesa

El ciutadà agafa com a referent tant el món global com el local.


Conesa també ha destacat els canvis ràpids que viu el món de la comunicació a causa de la implantació de les xarxes socials. En aquest sentit, Conesa ha aplaudit el procés de transformació que va fer l'antiga Ràdio Sant Cugat per convertir-se en Cugat.cat, un grup de comunicació multimèdia que considera un exemple a seguir per a altres mitjans locals que vulguin fer el pas.

El vicepresident del CAC, Josep Pont, ha subratllat el panorama difícil que viuen els mitjans arran de la implantació de la TDT. En aquest sentit, ha destacat que el model de la TDT era massa ambiciós i poc local, afectat a més per la crisi econòmica. Segons Font, la tecnologia ofereix una alternativa a aquest escenari i els televisors híbrids amb Internet faciliten arribar els continguts audiovisuals a tota la població sense alts costos ni dificultats tècniques complicades.

Josep Pont

No és important per on veiem la notícia sinó el contingut en sí.




El vicepresident del CAC remarca que la televisió connectada a la xarxa és la solució als problemes que la televisió local té a causa de la implantació de la TDT. En aquest context, ha posat Cugat.cat com a exemple d'adaptació d'un mitjà local a aquestes noves circumstàncies.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.