La interlocutòria del TSJC: les AMPA la qüestionen i els directors d'escola la minimitzen


  • Comparteix:

La Coordinadora d'AMPA's no veu viable l'obertura del castellà a les aules

La Coordinadora d'AMPA's no veu viable l'obertura del castellà a les aules

La Coordinadora d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes (AMPA) posa en dubte la viabilitat d'introduir el castellà a les escoles públiques per atendre els casos dels alumnes que ho sol·licitin, arran de la interlocutòria emesa pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). De la seva banda, les escoles públiques amb què ha contactat Cugat.cat han tret ferro a la polèmica i recorden que la normativa actual ja contempla solucions per aquests casos, tot i no donar-se a Sant Cugat.

La presidenta de la coordinadora de les AMPA, Charo Sebastián, creu que a Sant Cugat les famílies que vulguin optar per un model d'escolarització en castellà pels seus fills ja tenen una gran oferta d'escoles concertades i privades. Sebastián no creu que demandes d'escolarització en castellà a l'escola pública puguin donar-se a la nostra ciutat, tot i creu que després d'aquests casos en sorgiran de nous.

La presidenta de les AMPA s'ha preguntat qui pagarà els mestres necessaris per tenir una escolarització en català i castellà.

Charo Sebastián

Veurem més demandes d'aquest estil. Però qui pagarà els mestres necessaris per fer-ho realitat?



Les directores de les escoles amb les quals ha contactat Cugat.cat han minimitzat la dimensió que ha agafat la decisió del tribunal català. La cap d'estudis del Gerbert d'Orlhac, María Luz Miguel, i la directora del Pins del Vallès, Montse Carque, creuen que aquest no és un problema a l'escola pública.

María Luz Miguel / Montse Carque

Qualsevol alumne té garantit l'ensenyament en català i castellà. / Les demandes responen a motius polítics no reals.


Les directores dels centres han recordat que, a dia d'avui, els centres ja disposen de solucions per atendre les demandes de famílies que desitgin l'escolarització en castellà. Judith Pinó és la directora de l'escola l'Olivera.

Judith Pinó

Mai no hem rebut una demanda similar. Però en un moment de retallades ho veig complicat.



Les directores dels centres han volgut deixar clar que les escoles tenen ara problemes més grans a solucionar abans que entrar en aquesta 'polèmica política'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.