Oci i reflexió es donen la mà contra la desigualtat entre homes i dones


Temes relacionats

Sant Cugat dedica el març a les dones amb la implicació de tota la ciutadania (28/feb/12)

Una quinzena d'activitats commemoraran el Dia de la Dona (27/feb/12)


  • Comparteix:

Grans i petits han participat aquest diumenge a l'espai lúdic per promoure la igualtat entre gèneres instal·lat a la plaça del Rei. Emmarcat en els actes del Dia Internacional de la Dona a Sant Cugat, els participants han tingut l'oportunitat de prendre consciència del paper de la dona en l'àmbit laboral i familiar. El circuit de proves d'habilitat 'Joc de dones' i l'activitat 'Qui fa què a la llar', que vol examinar qui s'ocupa de les tasques domèstiques, han omplert l'espai de diversió i reflexió.

Una millora de la desigualtat entre gèneres en tots els àmbits possibles ha estat el punt de partida de la jornada lúdica que ha acollit aquest diumenge la plaça del Rei. Un circuit de proves d'habilitat ha apropat els nens a les principals problemàtiques que troben actualment les dones, com la conciliació familiar i la seva situació laboral.

Alguns dels participants han exposat a Cugat.cat les seves reflexions.

Participants

Haig de canviar la distribució de les tasques domèstiques. / Haig d'ajudar més la meva mare a casa. Ella ho fa tot. / És positiu que des de petits vegin quines responsabilitats hauran d'agafar.



Les famílies santcugatenques també han reflexionat sobre la situació d'igualtat o desigualtat a les seves llars. L'activitat 'Qui fa què a la llar', que ha consistit a col·locar en un planell la representació en dibuix dels membres de la família en diferents situacions domèstiques, ha estat una de les més aclaridores.

Ho ha explicat la tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Susanna Pellicer.

Susanna Pellicer

De vegades som les mateixes dones qui no incloem els homes a l'àmbit domèstic. El fet que hi hagi aquestes reflexions ja dóna sentit a l'activitat.






L'activitat s'emmarca en el mes que Sant Cugat dedica a la commemoració del Dia Internacional de la Dona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.