L'obertura del tercer CAP reordenarà el mapa d'atenció primària local


Temes relacionats

El CAP Turó de Can Mates obrirà les portes el 26 de març ( 9/mar/12)

L'obertura del tercer CAP implicarà canvis de centre i de metge de capçalera (23/feb/12)

Turó de Can Mates, nom del 3r CAP de la ciutat (27/gen/12)

Mútua Terrassa gestionarà els tres CAP de Sant Cugat (27/oct/11)


  • Comparteix:

Imatge de l'equipament a la carretera de Vallvidrera

Imatge de l'equipament a la carretera de Vallvidrera

La posada en marxa del CAP Turó de Can Mates comportarà una revisió del sistema d'assistència primària a la ciutat. Aquesta reordenació afectarà unes 30.000 persones que canviaran de centre de referència, mentre que unes 40.000 modificaran el seu facultatiu, segons els càlculs del Servei Català de la Salut (CatSalut). El nou CAP, que atendrà 18.000 santcugatencs, incorporarà novetats com l'especialitat d'otorinolaringologia i acollirà els serveis de neurologia, odontologia, salut sexual i la secció infantil-juvenil del Centre de Salut Mental. L'alcaldessa ha confirmat que l'obertura de l'equipament serà l'últim dilluns de març, tal com va avançar divendres Cugat.cat.

L'entrada en funcionament del nou equipament fa que Sant Cugat passi de tenir dues a tres zones d'atenció primària, la qual cosa comportarà una reordenació del mapa assistencial bàsic del municipi. Les modificacions responen a criteris de proximitat i d'assistència especialitzada.

Ho ha explicat el responsable a la comarca del CatSalut, Joan Parellada.

Joan Parellada

Aprofitarem per regularitzar situacions. Unes 30.000 persones canviaran de centre i unes 40.000 de metges.


El CatSalut, l'Ajuntament i l'operadora del centre, Mútua Terrassa, han engegat una campanya informativa per comunicar als santcugatencs les afectacions. D'aquesta manera, els usuaris amb targeta sanitària que afrontin modificacions en la prestació del servei rebran una carta notificant-los la novetat i, si s'escau, el nou metge de capçalera. Els responsables tenen previst l'enviament de 80.000 cartes. Tot i així, demanen comprensió als ciutadans davant unes alteracions que comptaran amb un període de proves de mig any i suposen una millora en el servei.

De fet, el nou CAP incorpora l'especialitat d'otorinolaringologia i aglutina els serveis ja existents de neurologia, odontologia, salut sexual i la secció infantil-juvenil del Centre de Salut Mental. A més, aquest tercer centre acollirà en un futur l'Agència de Salut Pública i la seu de les ambulàncies de la ciutat. També tindrà un equip municipal de serveis socials.

Per l'alcaldessa, Mercè Conesa, l'ampliació del servei amb una nova especialitat és un primer pas per aconseguir-ne d'altres pendents.

Mercè Conesa

Puc explicar que no podem tenir un hospital a cada poble, però les especialitats sí que les hem de tenir aquí.



Sant Cugat disposa de la gran majoria d'especialitats mèdiques. Després de la posada en marxa del servei d'otorinolaringologia amb el CAP Turó de Can Mates, les úniques especialitats sense facultatius són cardiologia i digestiu. De moment, l'obertura del centre no implicarà l'augment de la plantilla de metges, però sí de personal administratiu.

L'equip de govern ha presentat aquestes dades als col·lectius del tercer sector de la ciutat, que des d'aquest dilluns estan constituïts en el Consell Sectorial de Serveis Socials, Sanitat i Ciutadania. El nou òrgan és fruit del reglament de participació ciutadana de la ciutat i inclou totes les taules d'aquests àmbits, a més de les entitats de cooperació internacional.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.