Onzè aniversari de la mort de Ramon Barnils


Temes relacionats

La jornada Ramon Barnils analitzarà el tractament mediàtic dels casos de corrupció (24/nov/09)

Els ponents de les Jornades Ramon Barnils destaquen que sense Estat no hi ha espai comunicatiu (20/set/08)

Periodistes i polítics admeten l'existència de llistes negres de professionals (19/set/08)


  • Comparteix:

El periodista Ramon Barnils

El periodista Ramon Barnils

Avui es compleix l'onzè aniversari de la mort del periodista santcugatenc Ramon Barnils. Barnils, que dóna nom a l'estudi radiofònic de Cugat.cat, es va caracteritzar per un periodisme compromès amb el país i amb la investigació. Va treballar a Catalunya Ràdio, el setmanari 'El Temps' i 'La Vanguardia', entre altres mitjans.

Barnils va publicar diversos llibres com a autor i traductor, entre els quals destaca 'La torna de la torna', un treball d'investigació sobre l'assassinat de Salvador Puig Antich coescrit amb alumnes de la facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB. El seu últim llibre va ser 'Història crítica del Barça' i, pòstumament, es va publicar una recopilació dels seus articles a càrrec de Carles Serrat.

Malgrat això, la ràdio va ser el mitjà on va aconseguir més protagonisme. Durant els anys 80 va participar en diferents programes de Catalunya Ràdio com 'El lloro, el moro, el mico i el senyor de Puerto Rico' i 'El mínim esforç', que va copresentar juntament amb Quim Monzó i Jordi Vendrell.

Fa deu anys es va constituir el Grup de Periodistes Ramon Barnils que, seguint la línia promoguda pel periodista, defensa un pràctica rigorosa de la professió i un espai comunicatiu propi dels Països Catalans. Cugat.cat va batejar l'estudi 1 de les seves instal·lacions amb el nom del periodista en un acte amb la presència de l'aleshores conseller de Cultura, Joan Manuel Tresserras. Aquest grup, juntament amb Cugat.cat i l'Ajuntament, ha organitzat a Sant Cugat unes jornades de comunicació que porten el nom del periodista santcugatenc.

Barnils també va col·laborar en les revistes 'Sant Cugat', 'El Temps' i 'Solidaridad Obrera', entre d'altres. També va treballar a diaris com 'El Correo Catalán', 'Tele-Exprés', 'Diario de Barcelona', 'La Vanguardia' i a les agències d'informació Europa Press i Efe.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.