L'Aula d'Extensió, al Concurs Internacional de Piano Maria Canals


Temes relacionats

La concertista Maria Lluïsa Cantos torna al Teatre-Auditori de la mà de l'Aula d'Extensió (22/feb/12)

L'Aula d'Extensió Universitària (AEU) aposta per la divulgació científica i econòmica per al proper trimestre (28/des/11)

L'AEU obrirà el curs del seu desè aniversari el 4 d'octubre (31/ago/11)

La crisi i la literatura centren el nou trimestre de l'Aula d'Extensió Universitària (22/set/09)


  • Comparteix:

Un acte de l'edició de l'any passat / Font: Mariacanals.org

Un acte de l'edició de l'any passat / Font: Mariacanals.org

L'Aula d'Extensió Universitària per a la Gent Gran (AEU) participa al Concurs Internacional de Piano Maria Canals que té lloc aquest mes a Barcelona. Amb motiu del desè aniversari de l'entitat, l'organització del concurs ha convidat l'entitat santcugatenca a unes conferències mensuals sobre piano. A més, els quaranta participants de l'associació tenen l'oportunitat d'assistir gratuïtament a algunes de les proves de piano del concurs que es fan al Palau de la Música.

Des de febrer fins al maig, els 40 inscrits al seminari poden assistir a les xerrades sobre piano que tenen lloc a l'Escola de Música Victòria dels Àngels. Aquest divendres tindrà lloc el seminari del març, en què un participant del concurs oferirà un recital de peces clàssiques per a piano. La següent sessió serà el segon divendres d'abril, quan els assistents participaran en una tertúlia musical. Un recital didàctic a càrrec de la pianista Anna Ferrer posarà el punt final a aquestes jornades, el penúltim divendres de maig.

El president de l'AEU, Marc Plens, ha agraït a l'organització del concurs que els hagin convidat.

Marc Plens

Per nosaltres, estar en un concurs internacional com aquest ens dóna un gran prestigi i satisfacció.


El Concurs Internacional de Piano Maria Canals és un dels concursos de música més prestigiosos de l'Estat espanyol i d'àmbit mundial. La seva primera edició va tenir lloc el 1954 gràcies a l'impuls de la concertista i pedagoga Maria Canals. Des d'aleshores s'han organitzat 110 concursos a les branques de piano, violí i guitarra, entre d'altres instruments, i més de 7.000 músics d'un centenar de països han acudit a Barcelona per participar-hi.

Amb la consolidació del festival a escala internacional, l'organització celebra des del 2005 les proves al Palau de la Música.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.