La Prova Cangur repta 300 alumnes a demostrar els seus coneixements matemàtics


  • Comparteix:

Una oportunitat per demostrar els seus coneixements en matemàtiques. Així es com veuen la Prova Cangur els 300 alumnes santcugatencs que aquest dijous han fet un examen que s'ha fet simultàniament a diverses escoles catalanes i europees. Aquesta és l'onzena edició que la cita té lloc a l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura del Vallès (ETSAV) i ha comptat amb la participació de nou centres educatius de la ciutat.

A les deu del matí s'han repartit els exàmens entre els participants que han disposat de 75 minuts per resoldre els exercicis plantejats. La professora del departament de Matemàtiques de l'ETSAV Maria Congost explica quina mena de problemes figuren a la prova. Són declaracions a Cugat.cat.

Maria Congost

Es necessita enginy i imaginació per resoldre els problemes. L'objectiu és trobar el plaer en fer matemàtiques i despertar la curiositat.


Els 300 alumnes que s'han enfrontat a aquest concurs provenen dels instituts Angeleta Ferrer, Arnau Cadell, Pla i Farreras, Leonardo da Vinci, i les escoles Àgora, Avenç, Thau, Pureza de Maria i Viaró i estan cursant 3r i 4t d'ESO i 1r i 2n de Batxillerat.

Es tracta d'una prova voluntària per mesurar l'habilitat dels estudiants que s'hi presenten i els 100 primers reben un premi en reconeixement. Alguns dels participants han explicat què pensen d'aquesta prova a Cugat.cat.

Estudiants

Crec que és una oportunitat per posar-nos a prova. / És una manera de mostrar el nivell de les escoles catalanes. / És una oportunitat per demostrar el nostre nivell. / Així pots conèixer el teu nivell.







La prova va començar a celebrar-se a Catalunya l'any 1999 a partir d'una iniciativa de la Societat Catalana de Matemàtiques.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.