Els usuaris tenen raó en la meitat de les reclamacions tramitades per l'OMIC


Temes relacionats

La telefonia i Internet, al centre de les queixes i consultes tramitades per l'OMIC (12/mar/12)


  • Comparteix:

Moment de la presentació de les dades

Moment de la presentació de les dades

La meitat de les 893 reclamacions gestionades per l'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor (OMIC) durant el 2011 s'han resolt favorablement per a l'usuari. El servei d'arbitratge, posat en marxa fa un any, ha intervingut en 63 contenciosos entre empresa i usuari i, en 59 ocasions, ho ha fet donant la raó al client. Movistar, Vodafone, Orange i Endesa acumulen la meitat de totes les qüestions ateses a l'oficina municipal.

L'Ajuntament ha fet públiques les dades de la tasca de l'OMIC durant el 2011 aquest dijous coincidint amb el Dia Mundial del Consumidor. En total, l'oficina ha tractat 4.045 atencions de les quals l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) i el 010 n'ha atès 744 i de la resta, 2.408 han estat consultes i 893 reclamacions. La via telefònica continua com la via més utilitzada per accedir a aquests serveis, mentre que el correu electrònic només l'utilitzen un 11% dels usuaris.

La xifra total, 4.045 atencions, és lleugerament inferior al 2010 quan es van atendre 121 casos més. La regidora d'Atenció Ciutadana, Joana Barbany, ha interpretat així aquestes dades.

Joana Barbany

El model funciona i està consolidat. Això vol dir que continua la indefensió del consumidor, però també que la gent coneix aquest servei.


De les 851 reclamacions tancades durant l'exercici un 83% han obtingut resposta, en obtenir reacció de les empreses implicades i amb resultat favorable cap al consumidor en gairebé la meitat dels casos. Tres de cada quatre reclamacions estan relacionades amb els subministraments, sent els serveis de telefonia mòbil, amb un 29%, el sector que acumula més reclamacions. En total, de les 4.045 atencions que ha fet l'oficina, 1.492 estan relacionades amb les telecomunicacions, una xifra que ha crescut de manera continuada els darrers anys.

Aquest dijous també s'han presentat les dades del primer any de funcionament de les juntes d'arbitratge. Aquí hi arriben les reclamacions que no es resolen amb l'ajuda de l'OMIC. Es tracta d'un servei que asseu en una mateixa taula demandants i empresa amb la mediació de la Junta Arbitral de Catalunya. Les telecomunicacions són, també aquí, la principal causa de conflicte ja que dels 63 processos, 61 afecten aquest sector i 59 s'han resolt d'acord al usuari, encara que 18 només parcialment. 38 d'aquests arbitratges tenen a veure amb la telefonia mòbil, 15 amb serveis d'internet i 10 de telefonia fixa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.