La Guitza arriba al seu 9è aniversari sent un dels puntals de l'esquerra independentista local

El mural es troba al carrer de Sant Domènec

Societat

Publicat el 17/mar/12 per Laura Mont

El Casal Popular La Guitza s'ha convertit després de nou anys de presència a la ciutat en un aglutinador de l'esquerra independentista local. L'entitat, que aquest dissabte ha celebrat la seva efemèride, s'ha felicitat per haver esdevingut un dels col·lectius més actius del teixit associatiu del municipi. Tot i així, i després de mirar enrere amb una xerrada per repassar la seva història, La Guitza mira ara al futur amb l'objectiu d'arribar a més sectors de la societat.

Des de l'arribada dels Maulets a la ciutat, el 1995, fins a l'entrada de dos regidors de la CUP a l'Ajuntament, el maig de l'any passat, l'esquerra independentista ha crescut molt, s'ha articulat al voltant de La Guitza i la Coordinadora de l'Esquerra Independentista (CEI) i és un dels col·lectius més actius de la ciutat.

Pel membre de la CEI Aniol Pros la majoria del jovent de la ciutat se sent 'part' d'aquests moviments.

Aniol Pros

És un balanç molt positiu. Érem quatre gats i ara una gran part del jovent i del teixit social de la ciutat se sent partícep del treball de l'Esquerra Independentista i fins i tot part d'aquesta.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




Aquest repàs del passat i anàlisi del present del col·lectiu s'ha dut a terme en el marc d'una xerrada per celebrar el 9è aniversari del Casal Popular La Guitza, que per Pros, té una funció clau en l'aglutinació d'aquest tipus de moviments.

Aniol Pros

No tots els col·lectius de l'Esquerra Independentista som iguals i La Guitza té un paper aglutinador i de socialització del discurs.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




Tot i l'optimisme, Pros ha recordat que el doble repte que plantegen, la independència dels Països Catalans i el final del sistema capitalista, és molt ambiciós i que 'els enemics són poderosos'.

La CEI, que està integrada pel Casal Popular La Guitza, la CUP, l'Assemblea de Joves de Sant Cugat (AJSC) i Endavant Sant Cugat, també ha organitzat aquest dissabte una pintada d'un mural en motiu del Dia Internacional de la Dona.