Sant Cugat tindrà més places d'ensenyament a secundària i passa de set a dues zones d'inscripció


  • Comparteix:

Aquest dilluns s'obre el període de preinscripció

Aquest dilluns s'obre el període de preinscripció

Sant Cugat tindrà més places d'ensenyament secundari per al curs 2012-2013, amb una capacitat per a 547 alumnes, 38 més que ara, entre escoles públiques i privades-concertades. En paral·lel, es manté l'oferta d'educació infantil i primària. Una altra de les novetats és que la ciutat passa a tenir dues zones d'inscripció escolar en comptes de les set que tenia fins ara, la qual cosa implicarà la possibilitat d'escollir entre més centres segons el lloc de residència.

A Sant Cugat, les escoles públiques i concertades ofereixen un total de 1.025 places de P3 (525 per a l'escola pública i 500 per a la concertada). Es tracta del mateix número de places que el curs passat.

Les places de primer d'ESO sumen un total de 547, que queden repartides amb 415 en els instituts públics i 132 en els col·legis concertats. S'augmenta, per tant, el número de primer d'ESO en 38 noves places.

La regidora d'Educació, Esther Salat, ha explicat a Cugat.cat que tot i l'increment per al curs vinent, de cara als següents anys la ciutat haurà de créixer en el nombre de places de secundària.

Esther Salat

Com a ciutat ens haurem de preparar els anys vinents. L'augment actual respon a l'increment de places de l'escola Thau.


En paral·lel, el departament d'Ensenyament de la Generalitat ha canviat la zonificació del mapa escolar de Sant Cugat. La ciutat passa a tenir dues zones en lloc de set, que són les àrees que determinen els centres educatius als quals es pot optar en la preinscripció. Això implica que els santcugatencs tindran més opcions per triar segons els seus llocs de residència.

Tot i així, Salat ha assegurat que el compliment d'aquest requeriment 'encotilla' el mapa educatiu de la ciutat.

Esther Salat

La ciutat ja estava còmoda, però per requeriment ho hem hagut de canviar. Intentarem trobar l'equilibri entre la nostra realitat i donar compliment a una normativa que ens encotilla.



Salat ha avançat que la intenció del consistori és poder ampliar de nou les zones de preinscripció escolar a través de la nova llei d'educació que prepara el govern espanyol i transitòriament demanar l'excepcionalitat a la Generalitat per implantar la zona única per al curs 2013-2014.

La preinscripció s'ha de tramitar al centre que es demana en primera opció, a l'Oficina Municipal d'Escolarització o per Internet. L'oficina estarà oberta fins el quart divendres de juny de dimarts a divendres de deu del matí a dues de la tarda i dimecres de quatre de la tarda a tres quarts de set. Les consultes també es poden fer a distància, trucant al 93 565 70 00 i demanant pel Servei d'Educació o per l'Oficina Municipal d'Escolarització.


Calendari
Publicació de les llistes de sol·licituds amb la puntuació provisional: 17 d'abril de 2012.

Sorteig públic per determinar l'ordenació de sol·licituds: 18 d'abril de 2012 a les onze del matí, als serveis centrals del Departament d'Ensenyament.

Termini per presentar reclamacions: 18, 19 i 20 d'abril de 2012.

Publicació de les llistes de sol·licituds amb la puntuació definitiva: 25 d'abril de 2012.

Publicació de l'oferta final: 11 de maig de 2012.

Publicació de les llistes d'alumnes admesos: 18 de maig de 2012.

Matrícula
Segon cicle d'educació infantil, educació primària i primer curs d'educació secundària obligatòria: del 4 al 8 de juny de 2012, ambdós inclosos.

Segon, tercer i quart curs d'educació secundària obligatòria o de confirmació de plaça assignada en cas de l'alumnat pendent de l'avaluació de setembre: del 25 al 29 de juny de 2012, ambdós inclosos.

Educació secundària obligatòria pendent de l'avaluació de setembre (matrícula extraordinària): del 7 al 13 de setembre de 2012, ambdós inclosos.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.