Comerciants i Ajuntament posen en valor el nou Codi de consum per garantir els drets dels consumidors


  • Comparteix:

La sessió informativa ha anat a càrrec del director general de l'Agència Catalana de Consum, Alfons Conesa

La sessió informativa ha anat a càrrec del director general de l'Agència Catalana de Consum, Alfons Conesa

La nova llei del Codi de Consum amplia i millora els drets dels consumidors i optimitza la relació entre els comerciants i els clients. Així ho consideren l'Àrea d'Economia de l'Ajuntament i l'associació Sant Cugat Comerç (StC) que, amb una cinquantena de botiguers, han assistit aquest dimarts a una sessió informativa sobre aquesta normativa que obliga les empreses de serveis bàsics a disposar de telèfons d'atenció d'incidències i reclamacions gratuïts.

Una de les novetats d'aquesta llei és que les empreses de serveis bàsics com ara les de subministraments, transports, assistencials i sanitàries han de tenir una adreça física a Catalunya per poder fer consultes presencialment i un telèfon gratuït per atendre reclamacions.

El tinent d'alcalde d'economia, Carles Brugarolas, ha defensat que aquesta és una llei que tant comerciants com consumidors han de conèixer.

Carles Brugarolas

La llei del Consum vol garantir que la relació entre comerciant i client sigui el més òptima possible.



De la seva banda la presidenta de l'Associació Sant Cugat Comerç, Maite Pérez, ha subratllat la importància que els comerciants de la ciutat estiguin al dia d'aquesta nova normativa.

Maite Pérez

És important que els comerciants de la cituat estiguin informats sempre de tots els canvis legislatius que es van produint relacionats amb el món del comerç.




La nova llei també deixa clar que el client té el dret de ser atès, tant oralment com per escrit, en català. Les novetats de la normativa s'han donat a conèixer aquest dimarts a la Casa Aymat, en una xerrada que ha anat a càrrec del director general de l'Agència Catalana de Consum, Alfons Conesa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.