La iniciativa santcugatenca 'Corre pel Parkinson' s'estén a 70 ciutats del món


Temes relacionats

La Cursa pel Parkinson s'internacionalitza (10/abr/11)


  • Comparteix:

Imatge de la cursa de l'any passat a Sant Cugat

Imatge de la cursa de l'any passat a Sant Cugat

La cursa 'Corre pel Parkinson', nascuda a Sant Cugat, arribarà enguany a gairebé 70 ciutats d'11 països, amb l'objectiu de sumar 484.400 quilòmetres entre totes, l'equivalent a la distància entre la Terra i la Lluna. La iniciativa, que tot just arriba a la seva 3a edició, gairebé ha triplicat el nombre de ciutats des de l'any passat i aplega esforços de municipis d'Europa i Amèrica. Aquesta volta simbòlica vol conscienciar la societat i lluitar contra la malaltia, en el marc del Dia Mundial del Parkinson, que es commemora el segon dimecres d'abril.

Els Estats Units, Alemanya i l'Argentina són alguns dels països que s'han sumat a la 3a cursa pel Parkinson, que s'ha internacionalitzat sota el nom de 'Run for Parkinson' i que va néixer fa només dos anys a la nostra ciutat. El delegat a Sant Cugat de l'Associació Catalana contra el Parkinson, Esteve Sala, ha explicat quin és el sentit de la cursa.

Esteve Sala

És buscar un emblema perquè tothom entengui que es fa un acte mundial de lluita contra el Parkinson, perquè encara hi ha molt per fer i convé cridar l'atenció de la gent.



L'any passat la cursa va comptar amb la participació de 24 ciutats i es van sumar més de 60.000 quilòmetres correguts, tot i que l'objectiu eren només 40.000, l'equivalent a una volta al món. A Sant Cugat, la cursa està organitzada conjuntament per l'Associació Catalana per al Parkinson, l'Associació Vallès Amics de la Neurologia (AVAN) i Unidos contra el Parkinson.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.