El nou Consell de Cultura busca la màxima participació del teixit cultural de Sant Cugat


  • Comparteix:

El Consell de Cultura, dimarts a la sala de plens

El Consell de Cultura, dimarts a la sala de plens

El nou Consell de Cultura constituït aquest dimarts neix amb la voluntat d'aglutinar la participació de totes les entitats i les associacions culturals de la ciutat. Sorgit del nou Reglament de Participació Ciutadana, l'òrgan funcionarà a través de diferents taules de participació per definir quin és el futur cultural de Sant Cugat. Entre els projectes que es començaran a estudiar destaca una col·laboració amb la ciutat d'Angers, la ciutat on va viure l'artista Josep Grau-Garriga, i una vinculació més estreta amb el Grup d'Estudis Locals (GEL).

El Consell recull tota l'experiència del Consell de Cultura que ja existia a la ciutat. L'objectiu que es marca d'inici aquest consell és escoltar des de diferents disciplines i perspectives per millorar la política cultural de la ciutat.

L'alcaldessa Mercè Conesa ha avançat a Cugat.cat alguns dels reptes que tindrà aquest consell.

Mercè Conesa

Un dels objectius és iniciar una col·laboració amb la ciutat d'Angers en memòria de Grau-Garriga, i un altre és donar suport al Grup d'Estudis Locals.





La presidència anirà a mans del regidor de Cultura, Xavier Escura. Precisament, Escura ha destacat que aquest consell vol superar un objectiu que no va aconseguir el darrer consell de cultura, el d'aconseguir la participació de totes les entitats i les associacions culturals de la ciutat.

Xavier Escura

La coordinació del consell amb les entitats, permetrà redimensionar el Consell de Cultura que ha treballat fins ara.




De la seva banda el sotspresident del Consell de Cultura, Eduard Jener, ha donat valor al fet que aquest sigui un consell consultiu.

Eduard Jener

Aquest és un consell consultiu però per aquest motiu hem de treballar per donar el màxim de propostes a l'Ajuntament.




El Consell de Cultura el formen els historiadors Jordi Casas (Pla de Cultura) i Domènec Miquel (patrimoni), la membre de la Cambra del Llibre de Catalunya, María Luz Torrijos (lletres), la galerista Maria Fabre (art), la presidenta de Caparrots, Sònia Igual (cultura popular i tradicional) i el crític d'arts escèniques Eduard Jener (arts escèniques) i 'Festa Major' que encara cal decidir qui se n'encarregarà. A partir d'aquí, però, es podran crear totes aquelles taules que es considerin necessàries.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.