El projecte SmartCity s'estrena en l'àmbit de la seguretat amb un pas de vianants intel·ligent


Temes relacionats

Un fanal autònom, nou pas del projecte de ciutat intel·ligent (13/mar/12)

Sant Cugat estrena el primer carrer intel·ligent a Catalunya (24/nov/11)


  • Comparteix:

Imatge del pas de vianants

Imatge del pas de vianants

La instal·lació d'un pas de vianants intel·ligent és el nou avenç que ha fet Sant Cugat en el seu projecte d'SmartCity. El nou pas de zebra, dissenyat per l'empresa Sdav i estrenat aquest dimarts al carrer de Cèsar Martinell, disposa d'un sistema que en detectar vianants activa uns senyals lluminosos que adverteixen als conductors que redueixin la marxa.

Després d'engegar diverses proves pilots del projecte de ciutat intel·ligent en l'àmbit de la mobilitat, la gestió de residus i l'enllumenat, Sant Cugat ha estrenat el seu primer pas de zebra automàtic per augmentar la seguretat dels vianants. El tinent d'alcalde de Mobilitat, Seguretat i Tecnologia, Jordi Puigneró, ha anunciat que en cas que el rendiment d'aquesta tecnologia sigui satisfactori s'incorporà en altres zones de la ciutat.

Puigneró ha remarcat que aquesta nova infraestructura és un pas més en el procés de convertir Sant Cugat en una ciutat intel·ligent.

Jordi Puigneró

Aquest és un pas més que fem en l'aposta per la 'SmartCity'.




Puigneró ha posat l'empresa Sdav com a referent del sector empresarial català que aposta per la innovació per explorar nous mercats. L'entitat va patentar el disseny del pas de zebra, únic en tot l'Estat espanyol i que ja està present en altres ciutats, com Tortosa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.