El Diumenge de Rams enceta les celebracions de Setmana Santa


Temes relacionats

Comença la venda de palmes i palmons amb expectatives de millorar les xifres de l'any passat (13/abr/11)

El Diumenge de Rams torna a reunir a la plaça d'Octavià milers de famílies fidels a la tradició (28/mar/10)


  • Comparteix:

Celebració del Diumenge de Rams del darrer any

Celebració del Diumenge de Rams del darrer any

Les celebracions de Setmana Santa comencen aquest diumenge i, com cada any, s'espera que centenars de santcugatencs omplin la plaça d'Octavià per participar en la tradicional benedicció de palmes i palmons. El Diumenge de Rams és una de les tradicions més arrelades a Sant Cugat i la benedicció de les palmes és l'acte més popular de tots.

A les onze del matí tindrà lloc la primera missa de Diumenge de Rams a la Llotgeta de la parròquia de Sant Pere d'Octavià, una cerimònia que té un caràcter més íntim i que s'oficia en castellà. Al punt del migdia està prevista la celebració multitudinària, que comencarà amb la lectura evangèlica de l'entrada de Jesús a Jerusalem, i seguidament es procedirà a la benedicció de totes les palmes i palmons que hi haurà a la plaça d'Octavià.

El rector de la parròquia, mossèn Blai Blanquer, ha explicat a Cugat.cat per quins motius la gent s'implica en aquest acte.

Blai Blanquer

La gent hi participa per la fe però també per l'esperit lúdic. És un acte molt gratuït.


De la seva banda, el Centre Borja dels Jesuïtes també commemorarà la jornada amb la benedicció dels rams al pati del recinte i la posterior missa, a dos quarts d'una del migdia. El director de la institució, Francesc Xicoy, ha destacat que el valor simbòlic del ram encara perdura en l'actualitat.

Francesc Xicoy

És un símbol profètic, de benvinguda i d'admiració per la persona de Jesús.




En cas de mal temps, la celebració de la jornada de la plaça d'Octavià es podria traslladar a l'església del Monestir i al claustre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.