Atena Dona demana més implicació activa de les administracions contra la violència de gènere


  • Comparteix:

A l'Estat ja han mort més de 60 dones a mans dels seus 'companys' (sic).

A l'Estat ja han mort més de 60 dones a mans dels seus 'companys' (sic).

Més implicació per part de les administracions. Aquest és el missatge central del manifest elaborat per la Xarxa de Dones contra la Violència i al que s'ha adherit el grup Atena de la nostra ciutat. Coincidint amb el Dia Mundial contra la Violència de Gènere, que es celebra el dia 25, aquests col·lectiu demanen un major esforç de les administracions per combatre un problema cada dia més present a la nostra societat.

Des de la Xarxa de Dones contra la Violència denuncien el fet que, tot i les manifestacions i les campanyes en contra de la violència de gènere, aquest segueix sent un problema molt lluny de resoldre's. Per a Carme Larraburu, del grup Atena, Dones de Sant Cugat, no pot ser que ja sigui habitual trobar notícies diàries de maltractaments a les dones.

Carme Larraburu

No pot ser que cada dia obrim el diari i en hi trobem un cas, com si fos una rutina. És terrible el que està passant.


Davant d'aquesta situació, el manifest elaborat per la Xarxa de Dones contra la Violència deixa ben clara la necessitat d'una major implicació per part de les administracions central, autonòmica i locals, que vagi més enllà de les campanyes de denúncia i posi a l'abast de les dones aquells recursos necessaris per afrontar aquesta realitat.

Carme Larraburu

Demen més implicació política. Només cla veure els pressupostos d'un ajuntament per veure les seves preocupacions, i nosaltres trobem a faltar més recursos destinats a les dones.


Entre d'altres coses, aquests col·lectius demanen un major suport psicològic, jurídic i social que facilitin tan com es pugui la situació per la que han de passar les dones víctimes de violència domèstica. I és que, segons afirmen en el manifest, els recursos actuals no es corresponen a les necessitats reals de les víctimes ni dels col·lectius que treballen per eradicar aquest problema,

Per a les integrants del grup Atena, dies com el Dia Mundial en contra de la Violència de Gènere han de servir per sensibilitzar la població i les administracions de les situacions que pateixen aquestes dones i trobar així un major recolzament econòmic i social que serveixi per lluitar contra aquest tipus de violència. Amb aquesta voluntat, el col·lectiu Atena prendrà part en les activitats organitzades amb motiu del dia 25 de novembre, moderant el debat sobre Dones i Pau que es farà aquest mateix dissabte.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.